Už jste jedli pěnový dort? Pokud ne, je nejvyšší čas ho vyzkoušet. Nadchne nejenom tím, jak je nadýchaný, ale i tím, jak dokonale chutná. A příprava? Rozhodně nic složitého!

Milujete dorty? Jistě nám dáte za pravdu, že lépe než ty kupované samozřejmě chutnají ty domácí. Pokud na ně máte chuť a chcete zkusit i jiný recept než ten stále opakovaný, máme pro vás tip. A to na skvělý pěnový dort, který zaujme jak svou vláčností a nadýchaností, tak i dalšími věcmi, jako je chuť a jednoduchá příprava. Podívejte se, jak na něj.

Co budete potřebovat?

Suroviny jsme si rozdělili do tří částí, podle jednotlivých vrstev pěnového dortu. Začínáme naprostým základem, čímž je samozřejmě těsto. Zde se setkáte s prvním unikátem, jelikož na tento pěnový dort není nutná mouka. Tím ale jedinečnost nekončí. Co si připravit?

  • 500 g kaštanové chalvy
  • 250 g mletých sušenek
  • 50 g másla
  • 50 ml mléka
  • 1 lžička rumu

Ingredience na těsto máme. Nyní se můžeme vrhnout na druhou vrstvu tohoto dortu, která se skládá z krému. Na něho jsou potřeba jenom tři suroviny, a to konkrétně tyto:

  • 250 g másla
  • 2 vanilkové pudinky
  • 600 ml mléka

Jak vidíte, druhá vrstva je díky použití práškového pudinku velmi jednoduchá. To stejné platí i o té třetí, která je zde jak pro chuť, tak na ozdobu. Jedná se především  o posyp dortu, kde bude potřeba:

  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 tabulka čokolády

Začínáme těstem

Stejně jako i jakéhokoliv jiného dortu, i tady se samozřejmě začíná těstem. To je bez mouky a tak ho nemusíte péct. Stačí jenom důkladně promíchat všechny ingredience, díky kterým vznikne celkem pevná a tuhá hmota. Tu vložíte do dortové formy a snažíte se jí co nejvíce upěchovat. To proto, aby těsto drželo strukturu a bylo možné na něm dále stavět. Rozhodně se nebojte použít více síly.

Vytvoření krému je hračkou

Sice můžete vytvořit pudinkový krém klasicky pomocí žloutků a vanilky, ale postup s hotovým pudinkem je mnohem jednodušší. Ten stačí uvařit standardně podle návodu. Vařte do doby, až bude adekvátně hustý. Potom ho nalijte přímo do dortové formy na těsto. Důležité je myslet i na rychlé ochlazení a tak vložte formu se dvěma vrstvami do lednice, nebo na jiné studené místo.

Jdeme do finále

Jakmile je dort studený a pudink ztuhlý, již se můžete pustit do finální fáze. Vezměte mixér a ze smetany udělejte šlehačku. Tu následně nanesete na vrstvu pudinku a pouze dokonale vyhladíte. Potom už stačí na horní část dortu nastrouhat tabulkovou čokoládu. Tímto posledním krokem máte hotovo. Nyní už zbývá jenom zakrojit a ochutnat. Je dobrý, že ano?

Gesztenyés krémes

Gesztenyés krémes sütés nélkül!Csatlakozz hozzánk: TopReceptek

Gepostet von TopReceptek am Sonntag, 19. August 2018

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]