Užijte si vynikající a hlavně šťavnaté kuřecí prso

Chcete si připravit lehké, ale zároveň syté jídlo z kuřecího? Kuřecí prso je jedno z nejoblíbenějších kusů masa, které si lidé doma připravují. Jeho problémem ovšem je, že je po přípravě často suché. Tyto plněné kapsy z kuřecích prsíček jsou nejen dobré, ale také úžasně šťavnaté.

Podívejte se, co všechno budete potřebovat na jeho přípravu:

  • 2 kuřecí prsa
  • 200 g tvarohu
  • sůl a černý pepř
  • bylinky
  • ½ čajové lžičky papriky
  • ½ čajové lžičky hořčice
  • 1 lžíce mléka
  • 1 čajová lžička oleje.

Způsob přípravy

Maso podélně nakrájejte na plátky a lehce rozklepejte kuchyňskou paličkou. Potřete je solí a černým pepřem a poté je položte na sebe.

Smíchejte tvaroh se solí a nakrájenými bylinkami.

Přidejte náplň na naklepané maso a stočte je do rolád a vložte do zapékací misky.

Smíchejte sůl s černým pepřem, paprikou, hořčicí, mlékem a olejem, rolky pomažte omáčkou a pečte v troubě po dobu 30 minut v předehřáté troubě na 190 stupňů.

Jemné bílé maso se šťavnatou náplní v kombinaci se zeleninovým salátem, který si můžete připravit jako přílohu, získáte skutečně zdravý a vydatný oběd nebo večeři. Chuť bude pochopitelně vždy jiná podle toho, jaké bylinky použijete na náplň. Ideální je petrželka, bazalka, majoránka nebo koriandr. Nezáleží přitom na tom, jestli použijete čerstvé, nebo sušené bylinky. Obojí bude chutnat skvěle, ale čerstvě nasekané bylinky jsou pochopitelně lepší.

Co dalšího pomáhá při pečení kuřete?

Nechcete mít suché kuřecí maso, i když děláte jiné recepty? Profesionální kuchaři v čele se slavným Gordonem Ramsaym si cení jedné suroviny, která jim se šťavnatostí a křehkostí kuřecího masa vždy zaručeně pomůže, a to je citron. Dáváte-li do trouby péct klasické kuře, přidejte do pekáče pár plátků citronu a upečte ho tak, jako obvykle. Uvidíte, jak bude úžasně křehké a získá naprosto dokonalou chuť. Můžete tak i běžné jídlo posunout na novou úroveň.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]