
Inspektoři odhalili během jedné z kontrol v restauraci na Karlovarsku závadné kuřecí maso. Bylo skoro měsíc prošlé a silně zapáchalo.
Potraviny v českých obchodech jdou cenově neustále nahoru a bohužel ani to nestačí. Mnohdy se stává, že odborníci ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce odhalí na pultech zkažené výrobky, případně přijdou na to, že obsahují nepovolené složky. Nyní však k takovému zjištění došlo i v restauraci na Karlovarsku, kde personál skladoval závadné kuřecí maso. Již od pohledu jevilo známky kažení, a navíc silně zapáchalo.
Závadné maso v restauraci na Karlovarsku
K odhalení došlo v restauraci Plzeňka v Perninku na Karlovarsku a podle inspektorů mělo být maso použito na kuřecí řízky. Závadný produkt se nacházel ve skladu jídla mezi dalšími zásobami v otevřeném plastovém pytli. Již od pohledu bylo nicméně patrné, že je maso prošlé a nevhodné ke konzumaci. „Povrch masa byl lepkavý, potravina nepříjemně zapáchala po kažení. Měla také dle původní etikety prošlé datum použitelnosti,“ uvedla SZPI na webu Potraviny na pranýři.
Prošlé mělo být maso navíc již skoro měsíc. Jeho datum minimální trvanlivosti odpovídalo loňskému prosinci, přičemž kontrola v restauraci proběhla během letošního ledna. Inspektoři tedy na nic nečekali a okamžitě závadný produkt zabavili a zlikvidovali. Šlo podle serveru TN o dvoukilové balení, a pokud by se takový produkt dostal do kuchyně a následně k zákazníkům, mohlo by to mít opravdu nebezpečný dopad na jejich celkové zdraví.
Ve velmi oblíbeném sýru byla objevena zdravotně nebezpečná bakterie. Úřady varují všechny zákazníky
Konzumace zkaženého masa totiž může přispět k otravě organismu nebo nakažení bakterií salmonely, která způsobuje onemocnění zvané salmonelóza. V obou případech dochází k silnému zvracení, nevolnosti, průjmu a horečkám, přičemž pokud se stavy neléčí, může dojít k ohrožení na životě. Na webu Svět Kreativity jsme také psali o prvních slovech Sagvana Tofiho po operaci nádorů.
Zdroj: Potraviny na pranýři, TN, Healthline
Napište komentář