Vánočka plněná máslovým kakaovým krémem s cukrem. Na českou klasiku po prvním soustu zapomenete

Pokud jste už jako malí milovali vánočku od babičky, určitě budete naprosto nadšení z tohoto receptu. Je to totiž opravdu skvělý.

Asi každý si pamatuje na rána, kdy jste byli u babičky na prázdninách a ona vám ke snídani dávala vánočku. Tento recept není tak úplně stejný, ale dělá se na podobném principu. Především dětem ale bude chutnat, protože se do něj přidává i čokoláda a kdo by takovému dezertu odolal? No, vyzkoušejte to sami.

Co budete potřebovat

Těsto

  • 600 g mouky
  • 3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 50 g droždí
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce na namazání

Náplň

  • 250 g másla
  • 200 g cukru
  • 4 lžíce kakaového prášku

Zvládne to každý

Nejprve si v teplém mléce rozpusťte droždí a vanilkový cukr. Směs nechte pár minut na teplém místě, dokud se kvasnice neaktivují. Do mísy si prosejte mouku, přidejte kváskovou směs, olej, vejce a vytvořte homogenní a vláčné těsto. Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě přibližně hodinu kynout.

Mezitím si připravte náplň. V misce si rozpusťte máslo, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte kakaový prášek a dobře promíchejte, dokud směs nebude hladká. Rozdělte náplň do tří stejných misek. Po vykynutí přendejte těsto na moukou posypanou pracovní plochu a rozdělte na tři stejné díly.

Za chvíli je hotovo

Každý kousek těsta rozválejte do obdélníku a pomažte porcí kakaového krému. Srolujte a poté můžete začít plést. Tento moučník přendejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Vložte plech do předehřáté trouby na 170 stupňů po dobu 35-40 minut. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*