Tento nadýchaný a krémový dort doslova chutná lépe než Kinder čokoláda. Manžel ho chce každý týden

čokoládový dezert

Chcete-li se pustit do pečení a nemáte žádný nápad, zkuste vláčný čokoládový dezert, který vás nebude dusit v krku a připravený ho máte do hodinky.

Čokoláda zachrání každou situaci a hodí se pro každou příležitost. Potřebujete si obalit nervy? Čokoláda je skvělý lék. Chcete pohostit přátele, rodinu nebo kolegy z práce něčím lahodným? Dezertem s čokoládou rozhodně neuděláte žádnou chybu. Ať už jste šťastní, smutní, nebo si jen chcete udělat domácí pohodu s kávou a lahodným moučníkem, tento recept je to pravé.

Chutná jako domácí Kinder čokoláda

Pokud už máte dost suchých buchet, které po každém soustu musíte zapíjet kávou nebo čajem, tento vláčný koláč vás příjemně překvapí. Je velice snadný na přípravu, přitom výsledek bude vypadat, že jste si s ním dali obrovskou práci. Všichni, včetně vás, budou nadšeni. Především děti, protože čokoládový dezert chutná přesně jako domácí Kinder.

Recept na čokoládový koláč

Co budete potřebovat:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek kakaa
  • 1 hrnek slunečnicového oleje
  • 5 vajec
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g meruňkového džemu (popřípadě jiného dle vlastní chuti)
  • 1 menší hrnek uvařené kávy
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g mléčné čokolády
  • 100–200 g hořké čokolády

čokoládový dezert

Příprava čokoládového dezertu:

Začněte vařením kávy, aby vám stačila vystydnout. Nyní je čas na přípravu piškotového korpusu. Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny, která získá téměř bílou barvu. Přilijte olej, přidejte prášek do pečiva, kakao, polohrubou mouku a vypracujte hladké těsto. Nejlépe vám to půjde v robotu. Těsto by mělo být jednotné a mírně tekuté.

Kokosový dort

Tento odlehčený a nadýchaný kokosový dort znám od kamarádky z luxusní cukrárny. Obsahuje minimum kalorií

Nalijte na plech s pečicím papírem a vložte do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 30–40 minut. Jakmile je korpus upečen, nechte ho vychladnout. Studený pokapejte trochou kávy a potřete džemem. Následně naneste krém ze smetany a mléčné čokolády, jejž jste si mezitím připravili ve vodní lázni. Navrch nalijte polevu z hořké čokolády a vložte do lednice, aby vše krásně ztuhlo.

Recept můžete zhlédnout i v níže uvedeném videu:

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*