Vaření večeře za 10 minut: Jen 1 sklenice kefíru a celá hora mňamky je hotová na stole

hotové smažené proužky

Tento pokrm bude chutnat naprosto každému, kdo ho vyzkouší a ochutná. A dobrou zprávou může být i to, že je velmi jednoduchý na přípravu.

Pokud přemýšlíte o tom, co dnes připravíte na večeři a víte, že se vám opravdu nechce stát dlouhé hodiny v kuchyni a vařit nějaké složité jídlo, rozhodně byste měli vyzkoušet tento pokrm. Jeho příprava vám zabere pár minut a pochutná si na něm celá vaše rodina. Tak na nic nečekejte a vyzkoušejte ho, protože opravdu nebudete litovat.

Co budete potřebovat

  • 2 vejce
  • 250 ml kefíru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • rostlinný olej
  • 100 g tvrdého sýra
  • 450 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • petržel

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si vezměte 2 vejce a rozbijte je do hluboké mísy. Důkladně je rozšlehejte vidličkou. Poté přidejte 250 ml kefíru, jednu lžičku soli a všechno pečlivě promíchejte. Poté ještě přidejte lžičku cukru a asi 100 g strouhaného sýra. Pro lepší chuť ještě přidejte 10 g jemně nasekané petrželky. Vše znova pořádně promíchejte. Na závěr přidejte 450 g mouky a 10 g prášku do pečiva. Těsto z těchto surovin je poměrně husté.

krájení těsta

Bude lepší těsto vytvářet rukama. Aby se těsto nelepilo na stůl, posypte ho moukou. Nyní válečkem vyválejte tak, aby vám vznikla placka silná asi 1 cm. Těsto nakrájejte nožem na tenké proužky. Smažte je na pánvi na rozpáleném oleji. Poté bude potřeba odstranit olej. Z toho důvodu usmažené proužky položte na papírové utěrky. Počkejte asi minutu, aby utěrky mohly absorbovat přebytečný tuk.

smažení proužků

Tyto smažené proužky jsou připravené během chvilky a z toho důvodu se skvěle hodí jako večeře v moment, kdy tak nějak nemáte čas dělat nějaké složité jídlo. Pokud chcete, můžete přidat ještě nějaké koření, abyste proužky trochu ochutili. Opravdu je vyzkoušejte, nebudete litovat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*