Pokud hledáte inspiraci na vydatnou večeři, jejíž příprava vám nezabere moc času, vyzkoušejte tyto zapečené toasty, které si všichni oblíbí.
To jste ještě určitě nezkoušeli. Směs mletého masa natřeného na toustovém chlebu je vynikající jako rychlá večeře nebo vydatná svačina. Nejen, že zasytí, ale toasty jsou tak výborné, že se po nich jen zapráší. Rozteklý sýr už jen podtrhne jejich výbornou chuť. Příprava je navíc velmi jednoduchá a zabere vám jen pár minut.
Ingredience na zapečené toasty
- 300 g mletého masa
- 1 cibule
- 50 ml perlivé vody
- lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky tymiánu
- ¼ lžičky sušeného česneku
- ¼ lžičky mleté sladké papriky
- 6 plátků toastového chleba
- 180 g sýru mozzarella
Jiné tousty už nedělám, jíme je 3x týdně: Mega sýrový recept si oblíbí celá rodina. Konečně poznáte jejich pravou chuť
Postup přípravy teplých toastů
Nejprve si dochuťte mleté maso. Vložte jej do misky a přidejte k němu tymián, mletý černý pepř, sůl, sušený česnek a mletou červenou papriku. Vše ještě zalijte trochou perlivé vody a důkladně promíchejte. Mozzarellu si nakrájejte bokem do misky na hrubém struhadle. Vezměte si plech, vyložte jej pečícím papírem a naskládejte na ně plátky toustového chleba.
Masovou směs rovnoměrně rozdělte na každý chleba a rozetřete dobře nožem. Poté každý toasty posypte nastrouhanou mozzarellou. Troubu si předehřejte na 180 °C a toasty v ní pečte přibližně 25 minut. Po upečení vyndejte plech z trouby a chleby ještě posypte nasekanou petrželkou. Chleby můžete servírovat jako bohatou snídani nebo večeři.
Vyzkoušejte i jiné sýry
Fantazii se meze nekladou a můžete se pustit i do experimentování. Pokud vám nechutná mozzarella, určitě ji zkuste nahradit jiný sýrem. Uzený eidam nebo čedar budou v této kombinaci také vynikající. Pokud vám v receptu chybí zelenina, dozdobte chleby plátky rajčete a kolečky nakládaných okurek. Uvidíte, že chleby zmizí z talířů raz dva.
Napište komentář