Nemyslela jsem si, že řízky mohou být tak chutné, šťavnaté a křehké. Kouzlo je v tom, že do nich přidávám trochu sýra

Když budete postupovat podle tohoto postupu, vznikne vám pokrm, který bude opravdu šťavnatý a křehký. Zkuste to.

Každému už se někdy stalo, že nestíhal, a z toho důvodu chtěl připravit nějaký oběd, který mu nezabere moc času. Také ale chtěl, aby tento pokrm byl chutný a sytý. A přesně takové je jídlo, na které vám přikládáme recept. Do toho je to opravdu jednoduché, takže to zvládne úplně každý, vlastně i začátečník. Opravdu to vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

K přípravě tohoto pokrmu nebudete potřebovat moc ingrediencí, ale všechny do sebe naprosto dokonale zapadají. Opravdu to zkuste, nebudete litovat. Potřebovat tedy budete:

  • 600 g mletého kuřecího masa
  • 250 g sýra
  • mrkev
  • cibule
  • dle chuti sůl a pepř
  • půl lžičky papriky, koření na kuře, sušený česnek

Je to opravdu jednoduché

Kuřecí mleté maso si dejte do hluboké misky. Přidejte 250 g sýra. Cibuli a mrkev si nakrájejte a orestujte na oleji. Poté přidejte k mletému masu. Poté ještě přidejte sůl, pepř, papriku, koření na kuřecí maso a sušený česnek. Maso si poté důkladně promíchejte a vytvarujte z něj bochánky. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem.

Tyto bochánky si nyní namažte syrovým vejcem a dejte je do trouby předehřáté na 200 stupňů. Po upečení můžete vyndat a hned podávat. Jako přílohu zvolte například brambory, ty se budou hodit na jakýkoliv způsob. Toto jídlo je nejen velmi jednoduché, ale také opravdu syté, takže je to naprosto ideální oběd. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*