V televizi vydávají tuto roládu za pokrm pro milionáře, přitom ji doma připraví úplně každý za pár korun

Milovníci sekané si přijdou na své. Vyzkoušejte variantu, kdy ji naplníte vejcem a opečete v pečícím papíru na suché pánvi. Všechna šťáva tak zůstane uvnitř.

Mleté maso se dá připravit na mnoho způsobů. Osvědčenou a oblíbenou klasikou se stala sekaná. Tedy ochucené mleté maso, vytvarované do šišky a upečené v troubě. Vyzkoušejte ji tentokrát trochu jinak. Hotová je mnohem rychleji a hlavně všechna šťáva z masa zůstane uvnitř a tak se plátky rolády jen rozplývají na jazyku.

Ingredience pro přípravu rolády

  • 700 g mletého ​​masa
  • 200 g cibule
  • 9 vajec
  • 2 lžíce strouhanky
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky sladké papriky
  • ¼ lžičky kari
  • ¼ lžičky suchých bylinek
  • ¼ lžičky suchého česneku

Postup přípravy

Nejprve si dejte vařit 8 vajec natvrdo. Pokud si maso melete na mlýnku, promelte v něm i cibuli. Pokud máte mleté maso z obchodu, cibuli nakrájejte nadrobno nebo ji nastrouhejte na struhadle. Kromě cibule k masu přimíchejte i strouhanku a rozklepněte k němu jedno vejce. Vše osolte a důkladně promíchejte. Misku s masem překryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočívat.

příprava mletého masa

Vařená vejce oloupejte a z každé strany jim uřízněte zakulacené konce. Vezměte si list pečícího papíru nebo si ustřihněte z role čtverec přibližně 40×40 cm. Papír potřete rostlinným olejem a posypte ho suchými bylinkami, sladkou paprikou, kari a suchým česnekem. Mleté maso rozložte na pečící papír a udělejte z něj vyšší placku ve tvaru obdélníku.

balení masové rolády

roláda

Tuto roládu v poslední době dělám každý týden. Chutná tak dobře, že mi nikdo nevěří, že není z cukrárny

Doprostřed mletého masa položte do řady za sebou uvařená vejce. Nyní vejce zabalte do mletého masa. Pomozte si pečícím papírem a vytvořte pevnou roládu, která bude zabalená v papíru. Konce papíru smotejte, aby z masa nevytekla šťáva a zajistěte je pomocí provázku. Omotat kuchyňským provázkem můžete i celou roládu, abyste se ujistili, že z papíru nic nevyteče.

masová roláda

Roládu opečte na pánvi

Nyní si připravte pánev a vložte do ní masovou roládu. Pečte ji na suché pánvi, na středním ohni, přibližně 15 minut. Průběžně roládu otáčejte, aby se rovnoměrně propekla ze všech stran. Po upečení nechte ještě 5 minut v pečícím papíru a teprve poté ji rozbalte. Maso tak stihne nasát šťávu, která se z něj teplem uvolnila.

masová roláda

Z uvedených ingrediencí vytvoříte 2 rolády. Šťáva z masa nikam díky tomuto způsobu přípravy nevyteče a roláda plněná vařeným vejcem bude mimořádně šťavnatá. Ještě teplou ji nakrájejte na plátky a podávejte se šťouchanými brambory, bramborovou kaší nebo salátem. Uvidíte, že už ji jinak připravovat nebudete.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*