Tato vajíčka jsou chutná a zdravá a vkusně doplní nabídku dobrot na jakékoliv formální i neformální party. Jsou snadná na přípravu a výsledek je velmi chutný.
Slavnostní tabule si žádá pohledné a neotřelé recepty na drobné občerstvení, jímž si hosté nezašpiní prsty. Z této kategorie jsou půvabná vejce natvrdo, jež jsou naplněna vkusně vybranými surovinami, které jsou luxusní, ale přitom snadno dostupné. Pohrajte si a vytvořte příjemně vyhlížející zdobení, anebo náplni ponechte rustikální vzhled. Hostům bude chutnat a vás bude příprava bavit.
Ingredience
- Vejce – 6 ks
- krabí tyčinky – 250 g
- čerstvá okurka – 1 ks
- česnek – 4 stroužky
- zelené bylinky – dle chuti
- sůl, pepř a majonéza
Návod na přípravu
Vajíčka uvařte natvrdo, což bude trvat něco kolem 10 minut. Nechte je vychladnout a oloupejte skořápku tak, abyste nepoškodili bílek. Pokud chcete, můžete použít lifehack se špendlíkem, jímž uděláte malou dírku ve spodní straně širšího konce vajíčka. Do vody v hrnci pak přidejte trochu soli a po dovaření vejce prudce zchlaďte v míse s ledem. Poté vajíčka snadno oloupete. Oloupaná vejce pak rozpulte podélně na dvě stejné poloviny a vyjměte z nich žloutky.
Nyní připravte náplň. Krabí tyčinky a čerstvou okurku nasekejte nadrobno. Můžete k tomu použít i elektrický sekáček, který práci urychlí a výsledek bude optimálně jemný. Bylinky nasekejte na malé kousky, uvařené žloutky nastrouhejte na jemném struhadle a česnek prolisujte nebo jemně utřete.
Všechny ingredience důkladně promíchejte do jednolité směsi, kterou podle chuti osolte a opepřete a zakápněte majonézou tak, aby se suroviny propojily a držely pohromadě. Nepoužívejte jí ale příliš mnoho, pak by se náplň mohla začít roztékat a nedržela by ve vejcích.
Každou polovinu vajíčka naplňte připraveným krabím salátem, vršek posypejte jemně nasekanou petrželkou, koprem nebo pažitkou, dejte je do lednice vychladit a podávejte. Pro ozvláštnění můžete vejce ozdobit plátkem cherry rajčátka, případně namísto krabích tyčinek použít krevety. Náplň rovněž můžete namazat na žitné krekry nebo kousky pečiva a použít jako jednohubky.
Napište komentář