Pokud chcete připravit pro svou rodinu či přátele neotřelou přílohu nebo lehké vegetariánské jídlo k večeři, vsaďte na následující recept.
V České republice jsou brambory jedna z nejoblíbenějších přílohových potravin. Jsou také základem pro obrovské množství tradičních jídel. Brambory jsou velmi univerzální surovina a dají se připravit na nejrůznější způsoby. Některé nám zůstaly ještě z dob, kdy brambory byly často jedinou základní surovinou pro stravování. Uvařit brambory ve vodě zvládnou naprosto všichni. My vám ale ukážeme, jak tuto zdánlivě prostou surovinu proměnit v pár krocích na pokrm, který si zaslouží potlesk. S máslem a bylinkami budou velmi delikátní!
Jak na ranné brambůrky v moučné krustě
Taková příloha bude nejen velmi chutná a voňavá, ale také zdravá, protože vše upečete v troubě a neztratíte tak vitamíny. Tato skvělá příloha se bude hodit jak slavnostní stůl, tak na piknik nebo grilování.
K přípravě receptu budete potřebovat tyto ingredience
- brambory, 1 kg
- sůl, 1 lžička
- mouka 80 g
- máslo, 70 g
- česnek, 4 stroužky
- kopr a petržel, zelená cibulka.
Postup přípravy pokrmu
- Předehřejte si troubu na 180 stupňů – horkovzdušnou nebo na 200 stupňů elektrickou.
- Brambory důkladně omyjte ve slupce, poté je oloupejte a nechte je mokré, aby na ně mouka dobře přilnula.
- Vezměte pevnější sáček a nasypte do něj mouku smíchanou se solí.
- Brambory vložíte do sáčku s moukou a pořádně promíchejte, aby se v mouce hezky obalily.
- Vezměte si pečící plech, na který si vložte pečící papír. Brambory do něj vyskládejte.
- Troubu si předehřejte na 180 stupňů a brambory pečte asi jednu hodinu do zlatova
- Smíchejte jemně nasekané bylinky a česnek; podle chuti můžete přidat i směs pepřů a aromatických bylinek.
- Po upečení vezměte brambory, do kterých uděláte nožem hluboký řez. Dovnitř vložte aromatické bylinky a česnekovou nádivku.