Vepřové maso je oblíbené, jelikož se z něj dají tvořit nejrůznější pokrmy. Dá se využít na omáčky, stejně jako na řízky a další pokrmy.
Tento recept je úžasný v tom, že se vše vaří najednou, a přitom je výsledek opravdu úžasný. Použít na něj můžete vepřové maso dle svého uvážení. Pokud máte raději libovější maso, pak použijte vepřovou pečeni. V případě, že máte raději prorostlejší kousky masa, je vhodné plecko nebo dokonce krkovička. Je to opravdu zcela na vás. Myslete však na to, že tuk je nositelem chuti.
Cibule nesmí chybět
Na tento recept budete potřebovat asi 1,5 kilogramů vepřového masa dle vlastního výběru. Připravte si také dvě středně velké cibule. Do pokrmu patří také čajová lžička plnotučné hořčice a na dochucení pochopitelně sůl, pepř a další koření podle vlastních preferencí. V první řadě je třeba maso omýt pod tekoucí vodou a osušit ideálně papírovými ubrousky. Poté můžete maso nakrájet na kostičky. Jejich velikost je zcela na vás. Pokud máte raději větší kusy, klidně nechte maso větší.
Po nakrájení maso promíchejte se solí, pepřem, kořením a lžičkou hořčice. Určitě s kořením nešetřete, abyste opravdu ochutili každý kousek masa.
Takto namarinované kousky vepřového masa dobře promíchejte a poté nechte alespoň dvě hodiny odležet v lednici. Mezitím si můžete připravit cibuli. Tu stačí nakrájet na půlkolečka a vložit do sáčku na pečení.
Přidejte také maso
K cibuli do sáčku přidejte také namarinované maso, sáček zavažte a propíchejte párátkem. Pak ho vložte na klasický plech. Troubu mezitím nechte předehřát na 200 stupňů. V troubě je třeba maso s cibulí péct asi hodinu.
Poté sáček rozřízněte a maso v pekáčku pečte ještě asi dalších deset až patnáct minut. Maso bude po upečení opravdu šťavnaté a příjemně aromatické. Pokud nechcete maso příliš solit, můžete do marinády přidat sójovou omáčku, případně med.
Jestliže máte rádi více zeleninové pokrmy, můžete kromě cibule k masu přidat také mrkev nebo žampiony, které dodají masu jedinečnou chuť.
Maso můžete jíst například s bramborovou přílohou, ale skvěle vám bude chutnat také se zeleninovým salátem. Pokud nechcete složitě tvořit žádnou přílohu, pak jistě postačí i čerstvý chleba. Ideální je pochopitelně domácí, ten vám však práci neulehčí.