Voda z vařených těstovin nikdy nesmí končit ve dřezu. Zbavovali byste se tak doslova zlatého pokladu

Fotografie: Depositphotos

Pravděpodobně existuje málo lidí, kteří by věděli o tom, že voda z těstovin lze použít i na další účely a není nutné ji tedy vylévat do dřezu. Pokud ještě netušíte, k čemu ji využít, podívejte se na tyto triky.

Využívat domácí přírodní prostředky vás může vyjít mnohem levněji, a přitom tyto přípravky fungují úplně stejně nebo někdy i lépe než ty chemické. Pokud se tedy chystáte uvařit těstoviny, pokuste se zapamatovat, abyste po jejich dovaření vodu nevylévali do odpadu, ale abyste ji uschovali na pozdější použití.

S touto vodou lze dochucovat omáčky

V případě, že byste rádi dochutili různé druhy omáček, můžete k tomu použít tuto vodu. Nejlepší využití má, když potřebujete dochutit rajčatovou omáčku nebo omáčku na pesto. Abyste využili trik s dochucením omáčky, použijte jen několik lžic vody z těstovin a přidejte je přímo na konci vaření do omáčky.

Fotografie: Depositphotos

Změkčení luštěnin při vaření

Jestliže mezi vaše oblíbené suroviny patří právě luštěniny, ale rádi byste je uvařili ještě o trochu měkčí, využijte vodu z uvařených těstovin. Fazole, cizrna nebo jakákoliv další luštěnina bude mnohem měkčí, když ji přes noc namočíte do vody z těstovin místo do klasické čisté vody. Hned druhý den uvidíte, že luštěniny můžete vařit o něco kratší dobu. Díky tomuto triku tedy ušetříte čas, který byste strávili u vaření.

Podpora růstu a výživa rostlin

Pokud si po dovaření těstovin slijete vodu z nich do nádoby vedle a necháte ji vychladnout, můžete tuto tekutinu použít i na zalévání květin. Vaše květiny vám za tuto péči poděkují, jelikož voda z těstovin je bohatá na minerály a také obsahuje mnoho živin, které pomáhají s růstem. Pokuste se myslet na to, že voda z těstovin by při zalévání neměla být příliš teplá a lepší variantou je, když je neosolená.

Uvolnění namáhaných chodidel

Občas se může stát, že vás začnou z ničeho nic bolet nohy nebo máte dojem, že jsou těžké. Abyste si trochu pomohli, vyzkoušejte na oteklé nohy vodu z uvařených těstovin. Do lavoru nebo větší nádoby si nalijte tuto teplou tekutinu a poté si do ní naložte nohy. Po chvilce byste měli pocítit úlevu a jakmile voda vystydne, nohy vyndejte, osušte a můžete je namazat hydratačním krémem.

Fotografie: Freepik

Dochucení vařené zeleniny

Některým lidem nechutná vařená zelenina a rádi by si jí trochu ochutili. Bohužel není příliš mnoho zdravých variant, jak to udělat, ale voda z těstovin může pomoci k lepší chuti. Přidejte proto několik lžic této tekutiny do zeleniny, kterou vaříte a pořádně zamíchejte. Uvidíte, že výsledná chuť bude mnohem lepší, než kdybyste vodu z těstovin nepoužili.

Výživa zničených vlasů

Některé ženy bojují mnoho let s poškozenými vlasy, a přitom domácí elixír na vlasy měli přímo pod nosem. Jakmile budete mít vodu z těstovin, nechte ji trochu vychladnout a poté ji naneste na vlasy. Zde ji nechte působit přibližně 10 minut a následně opláchněte čistou vodou. Používejte vždy před mytím vlasů a výsledky byste měli vidět po několika týdnech používání.

Zdroj: HuffPost

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]