6 užitečných triků od profesionálního šéfkuchaře, které zkrátka musíte znát! Změní způsoby, jakými jste dosud vařili

Pokud milujete vaření, tak vás určitě potěší těchto několik triků, díky kterým budou vaše pokrmy naprosto dokonalé jako od profesionála.

Mnoho lidí hledá na internetu různé vychytávky, ať už se jedná o vaření a nebo o úklid. Jejich úkolem je tuto práci trošku zjednodušit a urychlit, což se zkrátka vždycky hodí. A právě proto tu pro vás máme připravených těchto několik vychytávek, díky kterým budou vaše jídla opravdu luxusní. Tak co, vyzkoušíte je?

Loupání vařených vajec

Uvařená vajíčka vám půjdou oloupat mnohem rychleji, když vyzkoušíte tento jednoduchý trik. Vajíčko uvařené natvrdo trošku poklepejte o kuchyňskou linku. Poté nějakou krabičku naplňte horkou vodou a vložte do ní vajíčko. Krabičku uzavřete a pořádně s ní zatřeste. Vejce se velmi rychle vyvlékne ze skořápky.

Fotografie: Pexels

Loupání česneku

Asi nikdo nemá rád loupání česneku, protože se někdy stane, že to zkrátka vůbec nejde. Ale nebojte, i na tento problém existuje trik. A je to velmi jednoduché. Vložte palici česneku do nějaké krabičky a uzavřete ji. No a je to vlastně stejné jako s vajíčkem. Třepejte s krabičkou tak dlouho, dokud nebude česnek oloupaný.

Loupání kiwi

Kiwi je velmi oblíbené ovoce a někteří lidé ho nejraději jedí tak, že ho jednoduše rozpůlí a poté vydlabávají lžičkou. Jeho loupání je totiž velmi zdlouhavé a nikomu se do toho nechce. Ten nejjednodušší způsob loupání kiwi je ten, že ho rozpůlíte a poté tuto půlku otočíte do okraje sklenice. Na videu uvidíte podrobnosti.

Neobvyklý způsob loupání banánu

Na loupání banánu víceméně nic není, ale pokud i tuto činnost chcete dělat trošku jinak, jednoduše slupku banánu propíchněte jehlou tak, jak je znázorněno na videu, a poté ho otevřete. Až se slupka odlepí, banán už bude dokonce i nakrájený. A kdo ví, třeba si tento způsob oblíbíte.

Fotografie: Pexels

Krájení papriky

Na rozkrajování papriky existuje velké množství různých vychytávek, protože mnoho lidí nemá rádo, když z ní padají semínka. Toto je velmi jednoduchý způsob, díky kterému vám z papriky zůstane co největší množství. Nejprve odřízněte jeden konec a poté druhý. No a poté zeleninu nakrájejte na tenké proužky.

Efektivní loupání brambor

Tento trik si zamiluje každý, kdo nesnáší loupání brambor. Jednoduše každou bramboru v půli malinko nařízněte a poté brambory vložte do vroucí vody. Jakmile budou brambory uvařené, jednoduše přidržíte oba konce a slupka půjde lehce stáhnout. Je to jednoduché a rychlé.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*