Vyčištění pánve za několik sekund. Postačí k tomu jen obyčejná sůl

Jak na vyčištění pánve rychle, jednoduše, ekologicky a hlavně účinně? Postačí vám obyčejná kuchyňská sůl. Celý její sáček vyjde jenom na pár korun, a tak je tím nejlevnějším čistidlem, jaké jste kdy doma měli.

Postup čištění je velmi jednoduchý

Jak na vyčištění pánve pomocí této metody? Je to jednodušší, než si myslíte. Základem je vzít pánev, ale i jakékoliv jiné špinavé a zašlé nádobí a následně ho opláchnout vlažnou vodou. Potom přichází na řadu sůl. Tu nasypete přímo na dané nádobí, a to, pokud možno v dostatečné vrstvě.

Nechte chvíli působit, potom vezměte houbičku na nádobí nebo rozkrojenou houbičku a začněte své nádobí mechanicky čistit. Stejně, jako byste používali čisticí písek.

Potom pánev znovu opláchněte vlažnou vodou a přidejte do ní trochu olivového oleje. Vezměte znovu houbičku a znovu pánev klasicky čistěte. Následuje opět oplach, následné vysušení a kontrola výsledku. Měla by být naprosto dokonale čistá. Pokud ne, postup ještě jednou opakujte.

Na mastné nádobí přidejte i trochu saponátu

Pokud je vaše nádobí nejenom špinavé a zašlé, ale je také mastné, doporučujeme přidat také trochu saponátu. Když na pánev nebo hrnec nasypete sůl, pokapejte ji trochou běžně používaného přípravku na nádobí. Následuje stejný postup, jako jste zmínili výše.

Důležitá je prevence

Tato metoda se hodí ve chvíli, kdy potřebujete vyčistit opravdu zašlé pánve a hrnce. Jinak doporučujeme preventivní čistění. A jak na něj? Vytvořte si přírodní čisticí písek, který vznikne z kombinace soli, olivového oleje a přípravku na nádobí. Tuto směs naneste na hadřík nebo houbičku a aplikujte krouživými pohyby. Udržování čistého nádobí nebylo nikdy jednodušší.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]