Výjimečný recept: Královská čokoládová roláda z nadýchaného těsta doplněná máslovým krémem. Tento recept si uložte a neztraťte

Jestliže vám už došla inspirace, co byte mohli upéct, tak je čas na pořádnou roládu, která dozajista zachutná všem vašim blízkým. Hodí se na všechny příležitosti. 

Blíží se vaší blízké osobě důležitý den a chcete ji nějak krásně překvapit? V tom případě rozhodně vsaďte na tuto čokoládovou roládu, která danému člověku rozhodne vykouzlí úsměv na tváři. Hotová vypadá velice elegantně a ozdobí váš sváteční stůl. Bude mít ovšem i jiná využití, třeba jako pohoštění na oslavách nebo pro důležitou návštěvu.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Těsto:

  • Vejce – 7 kusů
  • Moučkový cukr – 10 lžic
  • Kakaový prášek – 1 lžíce
  • Hladká mouka – 3 lžíce
  • Jedlá soda – půl lžičky

Krém:

  • Vejce – 4 kusy
  • Cukr krystal – 100 g
  • Hladká mouka – 4 lžíce
  • Plnotučné mléko – 300 ml
  • Čokoláda – 300 g
  • Máslo – 250 g

Do mísy dejte prosetou hladkou mouku a smíchejte ji s moučkovým cukrem, kakaovým práškem a jedlou sodou. Rozklepněte všechna vejce a oddělte bílky od žloutků, žloutky přidejte do mísy s moukou a bílky dejte do mísy zvlášť.

Vyšlehejte z bílků sníh, který bude tvořit kopečky. Žloutky vyšlehejte spolu s moukou a dalšími přísadami, poté do směsi přimíchejte sníh z bílků s pomocí stěrky.

Plech vyložte pečicím papírem a těsto na něj přelijte. Vložte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte těsto cca 25 minut. Po upečení dejte těsto na čistou pracovní plochu a vrhněte se na další kroky. Do většího hrnce nalijte plnotučné mléko a přidejte k němu prosetou mouku a cukr s rozklepnutými vejci. Dobře směs promíchejte a za stálého míchání ji vařte do zhoustnutí.

Poté do ní přidejte i máslo a dále míchejte, dokud se kompletně nerozpustí. Stáhněte krém z ohně a rozdělte ho na dvě části. Jednu část smíchejte s čokoládou nalámanou na kousky. Potřete roládu bílým krémem, poté částí čokoládového a srolujte ji. Potřete ji ještě zbylým čokoládovým krémem a na ozdobu ji zasypejte čokoládovými hoblinkami. Nechejte roládu zatuhnout v lednici a můžete ji podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*