Plněné ŠPENÁTOVÉ bramboráky: Lahůdka pro ty největší mlsouny

Kdo by je nemiloval? Jen si je vybavím a už se mi sbíhají sliny. Ano, řeč je o bramborácích, jídlo, které milují asi všichni lidé.

Každý zná klasické bramboráky a není na nich vůbec nic špatného, spíše naopak. Ale my jsme si pro vás připravili recept na plněné bramboráky. Hlavní přísada náplně, která se do těchto bramboráků dává, je špenát a feta sýr. Špenát je totiž opravdu zdravá zelenina, plná důležitých vitamínů, které se ani při tepelné úpravě nevypaří.

Co budete potřebovat

  • 250 g brambor
  • 1 vejce
  • 250 g mouky
  • 1 špenát (může být i mražený)
  • 1 stroužek česneku
  • 80 g feta sýru
  • Sůl a pepř dle chuti
Fotografie: Pexels

Jak si udělat takové plněné bramboráky

Brambory si oloupejte a uvařte. Nechte je vychladnout a poté je rozšlehejte na kaši. Přidejte tam jedno vejce a polovinu mouky. Důkladně promíchejte, ať se všechno spojí. Za stálého míchání postupně přidávejte zbytek mouky. Pracovní plochu si také posypejte moukou, aby se vám na ni těsto nelepilo. Z těsta začněte tvarovat stejně velké bochánky. Pokud se vám těsto bude pořád lepit na ruce, přidejte více mouky.

Dejte si uvařit špenát

Špenát si omyjte a dejte na pánev. Duste pod pokličkou přibližně 8 minut a prolisujte do něj česnek. Přidejte sůl, pepř a sýr feta nakrájený na kousky. Na každý bochánek vložte směs ze špenátu a sýra a přikryjte druhým kouskem těsta. Pořádně zamačkejte okraje, aby vám nic nevyteklo. Smažte tyto bramboráky z obou stran do zlatova.

Fotografie: Pexels

Doufáme, že vám bude chutnat

Bramboráky s náplní můžete ihned podávat, protože čerstvé jsou úplně nejlepší. Můžete si k tomu dát i nějaký dip ale my doporučujeme pouze domácí zakysanou smetanu. Doufáme, že vám bude chutnat a přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]