Kdo by je nemiloval? Jen si je vybavím a už se mi sbíhají sliny. Ano, řeč je o bramborácích, jídlo, které milují asi všichni lidé.
Každý zná klasické bramboráky a není na nich vůbec nic špatného, spíše naopak. Ale my jsme si pro vás připravili recept na plněné bramboráky. Hlavní přísada náplně, která se do těchto bramboráků dává, je špenát a feta sýr. Špenát je totiž opravdu zdravá zelenina, plná důležitých vitamínů, které se ani při tepelné úpravě nevypaří.
Co budete potřebovat
- 250 g brambor
- 1 vejce
- 250 g mouky
- 1 špenát (může být i mražený)
- 1 stroužek česneku
- 80 g feta sýru
- Sůl a pepř dle chuti
Jak si udělat takové plněné bramboráky
Brambory si oloupejte a uvařte. Nechte je vychladnout a poté je rozšlehejte na kaši. Přidejte tam jedno vejce a polovinu mouky. Důkladně promíchejte, ať se všechno spojí. Za stálého míchání postupně přidávejte zbytek mouky. Pracovní plochu si také posypejte moukou, aby se vám na ni těsto nelepilo. Z těsta začněte tvarovat stejně velké bochánky. Pokud se vám těsto bude pořád lepit na ruce, přidejte více mouky.
Dejte si uvařit špenát
Špenát si omyjte a dejte na pánev. Duste pod pokličkou přibližně 8 minut a prolisujte do něj česnek. Přidejte sůl, pepř a sýr feta nakrájený na kousky. Na každý bochánek vložte směs ze špenátu a sýra a přikryjte druhým kouskem těsta. Pořádně zamačkejte okraje, aby vám nic nevyteklo. Smažte tyto bramboráky z obou stran do zlatova.
Doufáme, že vám bude chutnat
Bramboráky s náplní můžete ihned podávat, protože čerstvé jsou úplně nejlepší. Můžete si k tomu dát i nějaký dip ale my doporučujeme pouze domácí zakysanou smetanu. Doufáme, že vám bude chutnat a přejeme vám dobrou chuť!