Tajný Československý recept: Kachní stehýnka v bramborové peřince nikdy nebyla lepší

kachní stehna s brambory

Pro některé lidi jsou kachní stehna pochoutkou. Velké množství lidí ale vůbec netuší, jak je připravovat. Pokud to máte stejně, připravte je se zapečenými bramborami.

Každý člověk má v životě možnost, naučit se vařit různá jídla. Někteří lidé ale nemají vaření rádi a tak se naučí jen určitá základní jídla, která jí stále dokola. Časem ale tuto osobu jistě přejde chuť na to, co si vaří až příliš často a bude se chtít naučit něco nového. Příkladem mohou být i tato kachní stehýnka, která se dají upéct velmi jednoduše společně s brambory.

Suroviny, které budete potřebovat

Nemusíte se bát toho, že by pečení kachních stehen bylo nějak složité. Jednoduše se držte tohoto receptu a na jeho konci si můžete vychutnat výborné jídlo. Budete ale potřebovat tyto ingredience:

  • 4 ks kachní stehna
  • 8 ks brambor
  • 4 ks cibule
  • 1 / 2 hrnku olivového oleje
  • 1 / 2 hrnku čisté vody
  • špetka soli podle chuti

Připravte si veškeré suroviny

I když už máte nachystané všechny ingredience, které budete potřebovat, tak nyní je musíte zpracovat, abyste mohli pokračovat v receptu. To znamená, že si nejprve musíte vzít cibuli, oloupat ji a poté ji nakrájet na malé kousky. Poté sáhněte po nádobě vhodné na pečení, dejte do ní olivový olej a následně i nakrájenou cibuli na kousky.

Vyndejte si kachní stehna a brambory

Abyste si mohli zpracovat kachní stehna, měli byste je vyndat z lednice a nechte je chvíli při pokojové teplotě. Mezitím si vezměte brambory, oloupejte je, omyjte a nakrájejte na kolečka. Všechny kolečka dejte do misky, kde můžete brambory osolit, opepřit a dochutit kořením, které máte rádi. Nyní vezměte kachní stehna, umyjte je pod tekoucí vodou a poté je položte na cibuli, která je již připravená v zapékací míse.

pečící trouba
Fotografie: Pixabay

Dejte stehna s bramborami zapéct

Protože už máte připravená kachní stehna v zapékací nádobě, můžete si předehřát troubu na 190 °C. Kachní stehýnka pečte přibližně 1 hodinu a 30 minut. Jakmile uplyne 1 hodina, přisypte ke stehnům i brambory a nezapomínejte od této chvíle každých 5 minut stehna polévat šťávou, která bude zůstávat pod brambory a stehny. Pokud by se vám šťáva příliš rychle odpařovala, podlijte brambory i stehna trochou vody.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*