Kefír je spoustou lidí odmítaný. Přitom má několik zdravotních benefitů pro lidský organismus. Díky tomuto receptu začne kefír chutnat i těm, kteří ho doteď odmítali.
Ohledně kefíru již vznikla spousta různých debat. Jedna strana lidí jej odsuzuje, druhá na něj nedá dopustit. Ať již mají lidé jakýkoliv názor, tak má kefírové mléko prokazatelné pozitivní účinky na lidské zdraví. Někomu však jeho chuť nelahodí. I pro takové lidi by měl být inspirací recept, s jehož pomocí svůj názor na tuto potravinu jistě změní.
Co budete potřebovat
- 300 ml kefíru
- 250 g mouky
- 1 ks vejce
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 čajová lžička cukru
- 100 g klobásy
- 3 / 4 čajové lžičky jedlé sody
- 1 / 2 čajové lžičky soli
- rostlinný olej na smažení
Nejdříve vyšlehejte kefír
Vezměte si dostatečně velikou misku, do které nalijete kefír. K němu do misky poté přidejte cukr, sodu, sůl a rozklepněte vajíčko. S pomocí mixéru vyšlehejte tuto směs do hladka. Poté nechte chvilku odstát, než budete přidávat další ingredience k vytvoření finální směsi. Mezitím si můžete připravit nůž a destičku na krájení.
Ostatní ingredience nakrájejte
Nejdříve si vezměte jarní cibulku, kterou nakrájejte nadrobno a poté ji přidejte do misky k vyšlehané směsi. Následně na destičce nakrájejte na drobné kousky i klobásu, kterou opět přidáte do misky. Vše v misce poté důkladně promíchejte, aby se veškeré ingredience spojily. Vzniklá směs by měla lehce připomínat třeba palačinkové těsto.
Směs dejte smažit
Na smažení si připravte nějakou větší pánev, aby se vám tam vešlo co nejvíce kousků této pochoutky. Vzniklou směs přendejte do cukrářského sáčku, bude se vám takto lépe dávkovat na pánev. Na pánvi si rozehřejte dostatek rostlinného oleje a poté začněte pomalu plnit pánev směsí. Dejte pozor, aby se vám jednotlivé kusy nespojily. Na středním plamenu osmažte směs dozlatova z obou stran. V tuto chvíli již máte hotovo. Tyto nevšední kefírové lívance se brzy stanou vaší oblíbenou pochoutkou.
Napište komentář