Pokud milujete mleté maso, měli byste vyzkoušet tento recept, který vás ohromí svou originalitou, a navíc vás zasytí. Tato sekaná je vhodná pro celou rodinu.
Sekaná bývá častým jídlem k obědu v mnoha domácnostech. Během několika let se lidé naučili jíst sekanou s bramborem, ale najdete také nabídku, kdy vám dají sekanou v housce. V každém případě se jedná o pokrm, který miluje mnoho lidí a dopřávají si jej vcelku často. Pokud jste i vy dostali chuť na sekanou, zkuste si tuto, která je plná nádivky, a nakonec se obaluje v těstě.
Ingredience, které budete potřebovat
Abyste si mohli udělat tuto skvělou sekanou, měli byste si připravit tyto suroviny:
- 250 g pšeničná mouka
- sůl podle chuti
- 150 g zakysaná smetana
- 2 ks cibule
- 1 ks vejce
- 1 /2 ČL mleté papriky
- 120 g tvrdý sýr
- 1 ks rajče
- jarní cibulka podle chuti
- 1 / 4 ČL prášek na pečení
- 100 g máslo
- 450 g mleté maso
- 50 g strouhanka
- 1 / 4 ČL mletý černý pepř
- 1 / 2 ČL kmín
- 100 g mozzarella
- kopr podle chuti
- 1 ks žloutek
Vypracujte si těsto, do kterého se balí sekaná
Jakmile si nachystáte všechny potřebné suroviny pro výrobu těsta, do něhož se nakonec sekaná obaluje, můžete se pustit do jeho přípravy. V misce si smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte čtvrtku lžičky soli. Následně ke směsi přidejte máslo, které je již trochu měkké. Poté přidejte ještě 100 g zakysané smetany a vypracujte těsto. To je poté potřeba uložit do lednice alespoň na 1 hodinu.
Vytvořte sekanou a přidávejte suroviny
Zatímco těsto v lednici chladne, můžete si mezitím zpracovat mleté maso a vytvořit sekanou. Do větší mísy si dejte mleté maso, najemno nasekanou cibuli, vejce, strouhanku, sůl a pepř podle chuti, mletou papriku a také kmín. Všechny ingredience dobře promíchejte, aby se hezky spojily.
Nyní máte připravené mleté maso i těsto, do něhož se nakonec sekaná balí. Dejte si tedy na pracovní plochu potravinářskou fólii nebo pečící papír a položte na to mleté maso. To rozprostřete tak, aby z něj vznikla jakási placka. Až budete mít maso rozprostřené, můžete na něj začít vrstvit suroviny.
Rozprostřené maso potřete zbytkem zakysané smetany a hned poté na něj nasypte 2 druhy nastrouhaného sýru. Přidejte také nakrájená rajčata, kopr a jarní cibulku. Následně můžete mleté maso i s těmito surovinami srolovat dohromady a tím máte sekanou hotovou. Zabalte ji ještě do potravinářské fólie a umístěte na 20 minut do mrazáku.
Najděte si vhodný plech, na němž budete sekanou péct a vyložte jej pečícím papírem. Na papír poté dejte těsto z lednice a vyválejte ho tak, aby vznikla placka. Na těsto nakonec položte sekanou z mrazáku a zabalte ji do těsta. Vše nakonec potřete rozšlehaným žloutkem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 45 minut.
Napište komentář