Z těchto základních ingrediencí dělám lahodný domácí perník, který mi šetří čas i peníze

Cukrové perníčky

Tento recept je důkazem, že nemusíte být profesionálním kuchařem ani mít drahé ingredience, abyste si mohli vychutnat radost z vaření a sdílet lásku k jídlu s ostatními.

Pokud hledáte dokonalou pochoutku, kterou vykouzlíte úsměv na tváři své rodiny nebo svých hostů, máme pro vás ten správný recept. Jeho genialita tkví v tom, že na něj nejsou potřeba žádné speciální suroviny ani dovednosti a přesto během chvíle vykouzlíte pokrm, ze kterého budou všichni paf.

Ingredience potřebné na přípravu domácího perníku:

  • 350 mililitrů kefíru
  • 1 hrnek cukru
  • 2 žloutky, 1 bílek
  • polévková lžíce medu
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • lžička jedlé sody
  • 1 kilogram hladké mouky

Ingredience potřebné na přípravu polevy:

  • 1 vaječný bílek
  • 3 lžíce cukru

Jednoduché těsto vytvořené za pomoci ručního mixéru

Pomocí mixéru důkladně vyšlehejte žloutky s jedním bílkem, medem a cukrem do hladké směsi. Tuto aromatickou směs pak pomalu vmíchejte do kefíru společně s rostlinným olejem. Po důkladném promíchání začněte postupně přidávat mouku, kterou jste předem smíchali s jedlou sodou. Zpracováváním vznikne měkké a vláčné těsto.

Cuketová buchta

Tento geniálně lahodný dezert je tak chuťově výrazný díky ingredienci, kterou podceňuje většina lidí

Vytvoříme si perníčky kulaté nebo ve tvaru srdce

Těsto vyválíme na pomoučeném pracovním povrchu na tloušťku přibližně 1 cm. Pomocí formiček vykrajujte z těsta kolečka a ty následně umisťujte na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při teplotě mezi 180 až 190 stupni Celsia po dobu přibližně 25 minut, nebo dokud kolečka nezískají zlatavou barvu a nebudou krásně propečená.

Cukrové perníčky

Během pečení si připravíme polevu

Do malé mísy vložte jeden bílek a přidejte k němu tři lžíce cukru. Pomocí metličky nebo elektrického mixéru šlehejte směs, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nezesvětlá. Důležité je, aby cukr byl zcela rozpuštěný a směs byla homogenní. Jakmile máte polevu připravenou, je dobré ji nechat stranou, dokud nebudou koláčky hotové a vychladlé, a pak je touto sladkou směsí přelít nebo potřít.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*