Zápalky v květináči nejsou dekorací, ale jsou jedinečným pomocníkem každého zahrádkáře

Máte rádi rostlinky a rádi o ně pečujete? Máte doma rostlinky, jejichž stav se v poslední době čím dál více zhoršuje? Zkuste zasadit do květináče zápalky. Pokud je nechcete zatěžovat drahými chemickými prostředky, můžete vyzkoušet starou dobrou a osvědčenou radu, která vám s poškozenými rostlinkami pomůže. Zkušení zahradníci ji používají už dlouhá léta a nemohou si ji vynachválit. Výsledky jsou vskutku ohromující.

Umírá vám rostlina?

Spoustu lidí miluje rostliny a ještě raději o ně pečuje, aby byly krásné a zdravé. Pohled na takovou krásnou květinu může být vskutku kouzelný, zejména pokud dáte krásnou květinu nádherné dámě. Málokdy se stane, že by vám dala žena košem a květinu odmítla. Co ale dělat s květinami, které zničehonic začnou ztrácet listy a jejich celkový stav se velmi zhorší? I přes důkladné zalévání, hnojení a postavení do optimálních podmínek, se vám nedaří stav květiny zlepšit.

Metoda tvořící zázraky

Rostlina je s největší pravděpodobností napadena parazity a nejrůznějšími houbovými organismy. Pro jejich odstranění máte na výběr buď koupit chemické prostředky, nebo použít jednoduchou, levnou a účinnou metodu, kterou zahradníci používají mnoho let. Jediné, co k tomu budete potřebovat je krabička zápalek, kterou seženete prakticky všude. A k čemu vám zápalky v tomto případě budou?

Zasaďte sirky do kruhu

Stačí zasadit kruh zápalek do květináče, ideálně 5 cm od rostlinky. Zápalky zasaďte hlavičkou dolů. Poté stačí rostlinku klasicky zalévat, a čas od času zkontrolovat, zda se hlavička nerozpustila. Pokud ano, tak ji úplně odstraňte. Zhruba po 2 dvou dnech zkontrolujte, zda se rozpustily všechny hlavičky. V hlavičkách zápalek je ukryta síra a fosfor, které mají fungicidní schopnosti a dokáží houby a parazity zlikvidovat. Díky tomuto jednoduchému triku, dokážete rostlinku zachránit a udržíte ji krásnou a zdravou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]