Zapečená cuketa s klobásou – opravdu moc dobrý oběd a nebo večeře. Dá se jíst i za studena

Tato zapečená cuketa s klobásou se skvěle hodí jako oběd a nebo večeře. Dobré je také to, že je výborná i jako studená.

Pokud máte doma velké množství cuket a tak nějak nevíte, co s nimi, vyzkoušejte si připravit tento skvělý pokrm. Nebudete na něj potřebovat moc ingrediencí, vlastně je zvládnete spočítat na prstech jedné ruky, ale jeho chuť opravdu stojí za to. Hodí se k obědu a dokonce i k večeři. Takže pokud zrovna nevíte, co si uvařit k obědu, vyzkoušejte to.

Co budete potřebovat

Nejzákladnější jsou v tomto receptu samozřejmě cukety. Ostatní suroviny přidávejte tak nějak od oka a hlavně podle vaší chuti. Surovin není moc a většinu z nich máte rozhodně doma. Co tedy budete potřebovat?

  • 6 cuket
  • 3 cibule
  • česnek
  • bobkový list
  • petržel
  • provensálské koření
  • pepř a sůl
  • strouhaný sýr
  • máslo
  • olej
  • 125 g klobásy
  • 1 sklenice rajčatového protlaku

Je to velmi jednoduché

Nejprve si cukety omyjte a oloupejte. Na pánvi poté tyto cukety opečte s pár bobkovými listy. Až zezlátnou, stáhněte je z plotny a nechte trošku vychladnout. Na pánvi si osmažte klobásu nakrájenou na malé kousky s cibulí. Přidejte rajčatový protlak, česnek, petržel, provensálské koření, sůl a pepř.

Fotografie: Pexels

Promíchejte, poté přidejte na kostky nakrájenou cuketu a vše důkladně zamíchejte. Směs si nalijte do zapékací misky a posypte nastrouhaným máslem a také nastrouhaným sýrem. Dejte do trouby a celý pokrm ještě přibližně 5 minut zapékejte. Zkrátka do té doby, než se sýr úplně rozpustí. No a to je vlastně všechno. Jako přílohu si můžete udělat například brambory. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*