Upečte si kuře se zeleninou z jednoho hrnce, je to chutné a jednoduché jídlo

Pokud vám dochází nápady na obědy a nechce se vám strávit celé dopoledne v kuchyni, je tento recept to pravé pro vás.

Kdo by neměl rád pěkně propečené a voňavé kuřátko? Je to nejen opravdu velká dobrota, ale také na tom není nic těžkého. A jestli si chcete tohle jídlo trošku ozvláštnit, přidejte do toho zeleninu a nechte v jedné zapékací míse upéct. Je to lahodné, dostupné a opravdu snadno připravitelné jídlo. A díky pikantní marinádě, kterou do něj přidáte, je tento pokrm velice chutný a oblíbený.

Co budete potřebovat

Samozřejmostí je, že na tohle jídlo budou třeba kuřecí stehna. Přesně budete potřebovat 4 kusy stehen. A poté je tu ještě marináda a obloha a na tu je toho potřeba víc. Na marinádu budete potřebovat:

  • Mletá paprika – 1 lžička
  • Kari – 1 lžička
  • Rozmarýn – 1 lžička
  • Sůl – 1 lžička
  • Koření na kuře – 1 lžička
  • Špetka tymiánu
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 5 stroužků česneku
  • 20 g závoru
  • 2 cibule
Fotografie: Pixabay

Na oblohu budete potřebovat

  • Velké brambory – 5 ks
  • Cibule – 2 ks
  • Mrkev – 2 ks
  • Bulharský pepř – 2 ks
  • Celer – 1 ks
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • půl lžičky mletého černého pepře
  • půl lžičky soli

Vrhněte se na vaření

Nejprve je důležité připravit si marinádu. V misce smíchejte všechna koření, přidejte rostlinný olej a sójovou omáčku. Vše důkladně promíchejte. Omyjte si kuřecí stehna, osušte je a pořádně je potřete marinádou. Nakrájejte si zázvor, stroužky česneku a cibuli nahrubo nasekejte. Tohle všechno vložte na kuřecí stehna. Rovněž vše posolte a opepřete.

Fotografie: Pixabay

Nyní je čas na to připravit zeleninu

Misku si zakryjte potravinářskou fólií a dejte ji minimálně na pár hodin do chladničky (nejlépe přes noc). Teď nastává ten čas na to, nachystat si veškerou zeleninu na přílohu. Veškerou zeleninu nakrájejte na větší kousky, a to z toho důvodu, aby i po tepelné úpravě zůstala šťavnatá. Vytáhněte z lednice mísu a všechnu zeleninu do ní přendejte. Podle chuti ještě osolte a opepřete.

Fotografie: Pixabay

A teď už jen upéct

Do misky s masem a zeleninou nalijte rostlinný olej a dobře promíchejte. Kuře a zeleninu vložte do pekáče. Marinádu, která v misce zůstala ještě nalijte na maso. Myslete na to, že kuřecí stehna by měla být na zelenině. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů do změknutí masa. Bude to asi přibližně hodinu a půl. Hotové jídlo zalijte šťávou, která vznikla při pečení. A můžete podávat, přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]