Ryba je zdravá, vydatná a lahodná. Jak k večeři, tak i k obědu. Připravte si ji se zeleninou, houbami a bramborami. Nasytí vám a zachutná.
Jednoduché a přímo lahodné. Zapečená ryba s bramborami a jinými surovinami. Doporučujeme použít uzenou rybu, celek bude mít lahodnější a lepší chuť. Pokud nemáte možnost sehnat uzené filety, vystačíte si i s jinou rybou. Klidně aljašskou treskou. A pokud máte potíže s rybou, nechutná vám, nepřišli jste ji na chuť, věřte, že po tomto receptu jistě změníte názor.
Připravte si tyto suroviny
- 400 gramů rybích filetů
- 6 kusů brambor
- 200 gramů hub
- 2 kusy rajčat
- 150 gramů sýru
- majonéza dle potřeby
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Postup přípravy pečené ryby
Nejdříve umyjte rybu a nakrájejte ji na malé kousky. Nyní ji osušte papírovými utěrkami a odložte stranou. Nyní si vezměte brambory, oloupejte je a nakrájejte na tenká kolečka. Plátky musí být opravdu tenké, protože ryba je okamžitě upečená. Brambory také odložte stranou a připravte si zapékací mísu, kterou vymažete máslem nebo sádlem.
Rozhodně doporučujeme máslo, protože celku dodá jemnější chuť. Na dno zapékací formy naskládejte brambory a osolte je. Na brambory položte rybí filety nebo jiné rybí maso, které máte připravené. Nyní ještě připravte zeleninu. Umyjte rajčata a nakrájejte je na drobné kousky. Jestliže máte čerstvé houby, očistěte je a properte ve studené vodě.
Poslední fáze přípravy
Očištěné houby nakrájejte na malé kousky a orestujte je na pánvi s olejem. Jakmile se houby mírně stáhnou, přidejte k nim nakrájená rajčata. Pokud chcete, přidejte ještě červenou a žlutou papriku. Dodají lahodnou chuť. Popřípadě papriky také očistěte a nakrájejte na tenké plátky, které orestujete společně s houbami a rajčaty.
Následně přidejte pepř, sůl a klidně i nějaké koření, které máte rádi. Následně přidejte majonézu. Připravenou zeleninu s houbami přidejte na rybí kousky. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte po dobu třiceti minut. Jakmile začne zelenina zlátnout a brambory budou měkké, můžete podávat. A pokud máte rádi sýr, doporučujeme před koncem dopékání – 5 až 10 minut, nastrouhat tučný sýr.