Večeře z jednoho pekáče: Úspěšný recept za 82 Kč nakrmí početnou rodinu

zapečené maso

V případě, že rádi připravujete kuřecí maso, zkuste si udělat recept s kuřecím mletým masem. Stačí vytvořit bochánky, omáčku, vše dát zapéct a máte hotovo.

Jestliže máte v plánu si připravovat nějaký oběd či večeři a nechce se vám dělat něco složitého, můžete si jednoduše umíchat směs na bochánky z mletého masa a dát je péct. Mnoho lidí se zapečeným pokrmům vyhýbá, ale přitom se jedná o velice jednoduché recepty, které zvládne připravit i začátečník v kuchyni.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu těchto masových bochánků z kuřecího masa budete potřebovat následující suroviny:

  • 600 g mleté kuřecí maso
  • 1 ks cibule
  • chleba
  • zakysaná smetana
  • sůl a pepř na dochucení
  • koření podle chuti
  • rajčatový protlak
  • rostlinný olej

Příprava masových bochánků

Jakmile si nachystáte veškeré suroviny, které budete u tohoto receptu potřebovat, začněte recept připravovat tak, že si dáte do misky namleté kuřecí maso a přidáte k němu kousky chleba. Krajíce chleba je potřeba natrhat na malé kousíčky. Tyto dvě suroviny důkladně promíchejte. Následně si nakrájejte cibuli na malé kousky a ty také přidejte do misky k ostatním surovinám. Hned poté opět promíchejte.

Okořeňte směs s kuřecím

Aby maso lépe chutnalo, je potřeba tuto směs dochutit mletým černým pepřem a také solí. Zároveň můžete do směsi přidat koření, které máte rádi. Dále si vezměte zapékací mísu, ve které budete masové bochánky péct. Zapékací mísu vymažte olejem nebo máslem a poté z masové směsi vytvarujte bochánky. Ty poté následně pokládejte do mísy.

kuřecí maso
Fotografie: Pixabay
zapečené mleté maso se smetanou

Brambory s mletým masem v troubě. S dresinkem ze zakysané smetany je to obzvláště chutné. Recept z jednoho pekáče

Připravte si omáčku na bochánky

Nyní si můžete předehřát troubu na 180 °C a mezitím si připravte omáčku, která skvěle dochutí celý pokrm. Do misky si dejte smetanu, rajčatový protlak a klidně i mletou sladkou papriku. Dále přidejte sůl a trochu rostlinného oleje. Nakonec do omáčky nalijte trochu teplé vody a vše promíchejte. Touto omáčkou následně polijte všechny bochánky, které jste dali do zapékací mísy. Bochánky dejte nakonec péct do trouby na 20 až 25 minut a poté je můžete rovnou podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*