Lahodné letní řízky pro hubený pas: Bez strouhanky, bez smažení, bez oleje a bez mouky

masová směs řízky

Řízky jsou velmi oblíbeným a snadným pokrmem. Přesto se jejich konzumaci obzvláště v letních měsících vyhýbáme. Máme pro vás recept na jejich odlehčenou, letní verzi.

Jedná se o velice oblíbený a nenáročný pokrm. Řízky se obvykle připravují zcela, vezme se kus masa, který se rozklepe, obalí v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a následně osmaží v pánvi plné slunečnicového oleje. Právě ono obalení a smažení ale z celého pokrmu dělá hutný a těžko stravitelný chod. Řízky se dají ale připravit i bez mouky a strouhanky.

Suroviny potřebné na přípravu letních řízků:

  • 600 g mletého ​​kuřecího masa
  • 80 g tvarohu
  • 200 g bílého zelí
  • 1 vejce
  • česnekový prášek, pepř a sůl podle chuti

Nejprve si dochutíme maso

Do mísy umístíme mleté maso, které postupně podle naší obliby dochutíme solí, pepřem a česnekem. Tento krok můžeme přizpůsobit našim preferencím a řízky udělat třeba do stylu Indie pomocí kari. Je možné přidat i jiné koření, pokud ale nechceme experimentovat, vystačíme si se základními dochucovadly.

V druhé míse si smícháme tvaroh a vejce a tuto směs důkladně prohněteme. Jakmile máme z obou ingrediencí vytvořenou hladkou hmotu, smícháme ji s připraveným masem. Nakonec do směsi přidáme nadrobno nakrájené zelí a dochutíme koprem. Díky těmto dvěma složkám celý pokrm odlehčíme a bude pro nás mnohem snáze stravitelný. Směs opět důkladně promícháme.

mleté maso kuchyně
Fotografie: Pexels

Letní verze řízků nepřijde do styku s olejem

Připravíme si plech, na který umístíme pečící papír. Předehřejeme si troubu, protože řízky budeme připravovat zdravější cestou, nikoliv smažením ve velké vrstvě oleje. Z připravené hmoty pomocí namokřených rukou utvoříme řízky a ty poklademe na plech. Takto připravený plech umístíme do trouby a necháme péct na 180 stupňů po dobu 30 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*