Zakarpatské bramborové knedlíky s hustou omáčkou si stoprocentně oblíbíte – málokdo si pamatuje tento selský recept

Bramborové knedlíky jsou oblíbeným pokrmem. Na Zakarpatí se připravují knedlíky s voňavými pokrmy, které mají jedinečnou chuť.

Známá blogerka Olga Matvey se podělila o recept na knedlíky s masovou omáčkou. Je to jedno z nejoblíbenějších jídel mezi domorodými obyvateli Zakarpatska. Po více než hodině, kterou strávíte přípravou, můžete nakrmit celou rodinu. V kuchyni tedy nestrávíte příliš mnoho času a přitom vytvoříte kvalitní a vydatné jídlo, které bude chutnat celé vaší rodině a zamilují si ho.

Co všechno je potřeba

Na recept budete potřebovat 500 gramů brambor, vejce, 100 gramů másla. Dále 250 gramů pšeničné mouky a 500 gramů kuřecích prsou. Připravte si 5 cibulí, 500 mililitrů smetany. Hodit se bude také petržel, sůl a pepř podle chuti. Nejprve si uvařte brambory ve slupce v osolené vodě a nechte je vychladnout. Potom je nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte rozšlehané vejce.

Následně dejte ke směsi 50 gramů změklého másla a trochu soli. Promíchejte a přidejte mouku. Těsto uhněťte rukama. Nyní je čas připravit si maso. To je třeba namlít v mlýnku na maso. Přidejte k němu dvě najemno nakrájené cibule, sůl a pepř. Poté promíchejte. Do hrnce nalijte vodu a sůl. Až se začne vařit, tvořte pomocí lžičky karbanátky a vařte ve vodě asi 3 až 4 minuty.

Dokončení skvělého pokrmu

Potom nakrájejte nahrubo zbylé tři cibule. Smažte je na pánvi se zbytkem másla a opepřete. Následně přidejte smetanu a vařte asi 3 minuty. Masové kuličky po uvaření vyndejte z vody a přidejte do smetanové omáčky. Udržujte na střední teplotě po dobu asi 10 minut. Nyní je čas na bramborové knedlíky. Těsto rozdělte na několik kusů a tvořte válečky. Ty nakrájejte na maličké kousky.

Těsto dejte do vroucí vody, kde se předtím vařily kuřecí karbanátky. Přidejte ještě trochu soli, aby měli knedlíky dobrou chuť. Když knedlíky vyplavou, počkejte 3-4 minuty a vyndejte je z vody. Poté nasekejte nadrobno petrželku. Na talíř dejte omáčku s mletým masem a navrch knedlíky nebo noky, chcete-li. Nakonec vše posypte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]