Květákové řízky s mletým masem a omáčkou v troubě: Šťavnaté a chutné. Příprava nezabere déle než 60 minut

Květák s mletým kuřecím masem přímo z trouby je lahodný pokrm, který můžete podávat jak na oběd, tak i na večeři. Pochutná si celá rodina.

Určitě znáte ten pocit, když přijdete domů z práce naprosto unavení, ale máte chuť na něco opravdu dobrého. V takovém případě je velmi těžké donutit se připravit si nějaké vydatné jídlo – samozřejmě že si můžete nějaké objednat z restaurace, ale to vás může vyjít na opravdu hodně peněz. Připravili jsme proto pro vás jednoduchý pokrm z květáku a mletého kuřecího masa, jehož zhotovení nezabere více než jednu hodinu. Výsledek je velmi lahodný a rozhodně si na něm pochutná celá vaše rodina.

Květák s mletým masem v troubě

Květák s mletým masem je ideální volbou pro rychlou, chutnou a vydatnou večeři. Navíc se tento lahodný pokrm skládá zejména ze zdravých ingrediencí, tudíž vás nemusí trápit, že byste kvůli němu rozhodili svůj připravený jídelníček – naopak získáte mnoho živin a tělo vám poděkuje. Kromě toho jde o velmi jednoduchou záležitost, tudíž se nemusíte bát, že byste jej nedokázali připravit sami. Hodí se jak na oběd, tak i k večeři. Prostě kdykoliv na něj dostane chuť. K přípravě budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 celý květák
  • 200 gramů mletého kuřecího masa
  • Sůl, podle chuti
  • Černý pepř (mletý). Podle chuti
  • 0,5 čajové lžičky koriandru
  • Kopr, podle chuti
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 1 čajová lžička francouzské hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • Slunečnicový olej, na dochucení
  • 60 gramů tuhého sýra
  • 1 ks větší rajče

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte mleté kuřecí maso. To pečlivě osolte a poté okořeňte mletým černým pepřem a koriandrem. Všechny ingredience následně důkladně promíchejte.
  • Nyní si připravte celý květák, opláchněte ho a jemně osušte papírovými utěrkami. Poté jej nakrájejte na 1,5-2 cm silné plátky, které posléze vložte na rozehřátou pánev se slunečnicovým olejem. Květák smažte 3 minuty z každé strany, dokud zcela neměkne a nezezlátne.

  • Oloupejte česnek a prolisujte jej pomocí vhodného nástroje.
  • Omyjte rajče, nakrájejte jej na tenké plátky a nasekejte kopr. Poté si připravte plech, vyložte jej pečícím papírem a následně na něj položte připravený květák.

  • Připravte si misku a smíchejte v ní majonézu, hořčici se zrnky, nasekaný kopr a česnek. Všechny přísady důkladně promíchejte, abyste mohli získat co nejlepší chuť.
  • Připravený květák osolte, navrch položte mleté maso a kolečka rajčete. Vše poté potřete připravenou omáčkou z hořčice, nasekaného kopru a česneku.

  • Nastrouhejte tvrdý sýr na struhadle a posypte jím mleté maso. Pak pokrm vložte do trouby vyhřáté na 180 °C po dobu zhruba 25-30 minut.
  • Jakmile bude květák s mletým masem hotový, stačí jej nechat chvíli vychladnout a můžete podávat.

Květák pod zlatavou sýrovou čepicí je hotový! Pikantní omáčka a rajčata dodávají tomuto pokrmu neobyčejnou šťavnatost, tudíž je jeho chuť ve výsledku prostě úžasná. Jedná se o velmi rychlý, originální a lahodný pokrm, který rozhodně potěší každého člena vaší rodiny. Kromě toho je jeho příprava velmi jednoduchá, takže by měl uspět i každý začátečník v kuchyni.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*