Už třetí noc po sobě strouhám květák na struhadle: Geniální jídlo. Tento dietní recept si musí zamilovat snad každý

Tento zapečený květák je nejen opravdu velmi jednoduchý na přípravu, ale také je to zdravý recept, který se hodí i při dietě.

Na světě existují lidé, kteří květák a nebo brokolici úplně nenávidí a těm tedy tento recept moc chutnat asi nebude. Ale pokud patříte k těm, kteří květák milují, rozhodně vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který se hodí i pro ty, kteří zrovna drží dietu. Je to velmi snadné, takže to zvládne úplně každý a do toho vám to zabere pouze pár minut. No tak na nic nečekejte a vyzkoušejte ho.

Co budete potřebovat

Na přípravu většiny dietních pokrmů potřebujete velké množství ingrediencí, ale o tomto to opravdu neplatí. Budete vážně potřebovat jen pár základních ingrediencí a rozhodně nebudete chtít věřit tomu, že je to tak jednoduché. Potřebovat tedy budete:

  • květák
  • 500 g sýra
  • 4 – 5 lžic řeckého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • půl lžičky oregana
  • 1 lžíce dijónské hořčice
  • sůl a pepř podle chuti

Je to vážně jednoduché

Pro začátek nastrouhejte dobře omytý květák na hrubém struhadle. Dejte ho do hluboké mísy. Do stejné misky také dejte ještě sůl, pepř, další koření, krupici a ještě řecký jogurt. Česnek prolisujte a také dejte do misky. Do samostatné misky nastrouhejte sýr a asi 100 g si nechte na později. Plech si vyložte pečicím papírem a nebo vymažte olejem.

Na to dejte v rovnoměrné vrstvě květákovou vrstvu a troubu si předehřejte na 170 stupňů. Květák pečte při této teplotě přibližně 25 minut. 3 – 4 minuty před dopečením posypte pokrm zbylým strouhaným sýrem. Jakmile se objeví křupavá a nahnědlá kůrčička, můžete květák vyndat z trouby. Dietní pokrmy snad nikdy nebyly tak jednoduché na přípravu. Opravdu to vyzkoušejte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*