Tahle lahodná domácí zmrzlina podle receptu mojí maminky mi vždy připomene dětství. Je hotová do 5 minut

Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlina evokuje vzpomínky na pravé dětství. Byla připravována rodiči bez obav z nežádoucích účinků, neboť neobsahovala konzervanty ani jiné škodlivé látky.

Zmrzlinu, která nás během chvilky vrátí do našeho vlastního mládí, si dokážeme snadno připravit i bez speciálního přístroje nebo přísad. Jedná se o velmi jednoduchý postup a využitím základních surovin, výsledek ale dokáže velmi příjemně překvapit. S receptem si dokáže poradit i naprostý začátečník, výsledná zmrzlina je ale opravdu chutná a osvěžující.

Ingredience potřebné na přípravu domácí zmrzliny:

  • 500 mililitrů smetany ke šlehání
  • 200 gramů sladkého kondenzovaného mléka
  • 2 kusy oplatek

Základem je chladné nádobí, ulehčí nám práci

Jako první si vezmeme misku, ve které budeme připravovat zmrzlinu a dáme ji na několik minut do mrazáku vychladit. Následně do ní nalijeme vychlazenou smetanu. Takto připravenou ingredienci šlehejte v mixéru na nejvyšší otáčky po dobu 5-7 minut. Smetana je připravená na další krok, jakmile je tuhá.

Raffaelo řezy

Tyto domácí „Raffaello řezy“ z hrnečku jsou jediným receptem, který máme připnutý na ledničce

Jednoduchý pokrm v několika málo krocích

Po ztuhnutí smetany do misky pomalu přilévejte kondenzované mléko, přitom pokračujte v míchání mixérem na nízké otáčky asi minutu, dokud směs nezíská hladkou konzistenci. Nyní si připravte hluboký pečící plech. Do něho budeme postupně vrstvit připravené ingredience, abychom si vytvořili výsledný pokrm.

Zmrzlina

Výsledný vzhled je na nás

Na dno pečícího plechu položte oplatky. Pokud potřebujete, oplatky na plechu překrojte. Na oplatky rovnoměrně rozetřete smetanovou směs a zakryjte dalšími oplatkami. Hotovou zmrzlinu uložte do mrazáku a nechte ji tuhnout 4-6 hodin. Pokud chceme, můžeme zmrzlinu doplnit i o další ingredience, chuťově bude výborná i takto obyčejná.

 

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*