Zmrzlina „banány v čokoládě“ s arašídy a zcela bez cukru i mléka! Na první ochutnání si získá srdce i vaší prababičky

Letní zmrzlinové mlsání nemusí být nutně plné cukru a smetany, jak jsme zvyklí. Ti, kteří preferují jiné styly stravování se mohou inspirovat tímto lahodným receptem.

Je jen málo tak dokonalých párů, jako je banán a čokoláda. Pokud tuto kombinaci milujete i vy a rádi byste si navíc dopřáli nějaké to zdravé mlsání, vyrobte si doma tuto zmrzlinu. Je zcela bez cukru a mléka či smetany, zato plná chuti a zdravých surovin. Mlsat můžete i bez výčitek svědomí a bez porušení dietního plánu.

Ingredience

  • Banán – 4 ks
  • kakaový prášek – 4 lžíce
  • mandlové mléko – 4 lžíce
  • arašídová pasta – 2 lžíce

Návod na přípravu

Banány oloupejte, nakrájejte je na plátky silné kolem 0,5 cm a rozložte je vedle sebe na plech či tác pokrytý kusem pečicího papíru lesklou stranou nahoru, aby se vzájemně nedotýkaly. Tác s banány vložte do mrazáku a nechte je zmrazit, což bude trvat asi 1 hodinu.

Zmrazené banány nasypejte do mixéru, přidejte kakaový prášek a arašídový krém. Přísady zalijte mandlovým mlékem a mixujte je nejvyšší rychlostí po dobu dvou až tří minut, dokud nevytvoříte hladkou a homogenní hmotu. Stejným způsobem můžete vytvořit banánovou zmrzlinu i čistou bez jakýchkoliv příměsí (jen s kapkou kravského či ořechového mléka), anebo k ní přidat jakékoliv oblíbené ovoce.

V tu chvíli je domácí zmrzlina hotová a připravená k servírování. Můžete ji podávat rovnou z mixéru, doplněnou třeba o ledově vychlazenou šlehačku a čerstvé ovoce či kousky čokolády. Anebo zmrzlinou můžete naplnit tvořítka na nanuky a dát ještě na pár hodin zamrazit.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]