Sbírka 4 receptů na naprosto dokonalé zmrzliny: Vanilková, čokoládová, jahodová a bonusová Salko – lepší než od zmrzlináře

Snad každý miluje zmrzlinu a je jedno, jestli je čokoládová, vanilková a nebo ovocná. A v létě je to věc, bez které se zkrátka neobejdete.

V horkém období je zmrzlina tím nejoblíbenějším dezertem. A pokud vás už omrzelo neustále kupovat zmrzlinu v obchodech, možná vás potěší, že existuje velké množství receptů na skvělou domácí zmrzlinu. Vyzkoušejte jeden z těchto receptů a uvidíte, že vaše děti už nebudou chtít jíst žádnou kupovanou zmrzlinu.

Co budete potřebovat

  • 230 g cukru
  • 6 žloutků
  • 550 ml tučného mléka
  • 200 ml šlehačky
  • 1 vanilkový lusk

Nejprve odstraňte semínka z vanilkového lusku. Žloutky velmi dobře promíchejte s cukrem. Přidejte mléko, šlehačku a vanilkové lusky. Za stálého míchání dejte na sporák. Když dosáhne bodu varu, vypněte sporák a nechte směs vychladnout. Zmrzlinu dejte do větší mísy a dejte alespoň na 3-4 hodiny do mrazáku. Je to velmi jednoduché.

Druhá zmrzlina

  • sklenici zakysané smetany s 20% tuku
  • 200 g cukru
  • 200 g jahod

Nejprve si zakysanou smetanu smíchejte s cukrem a přidejte najemno nakrájené jahody. Získanou směs dejte na několik hodin do mrazáku. Můžete podávat také s čerstvými jahodami.

Nejsladší zmrzlina

  • 600 ml zakysané smetany na vaření
  • 400 ml slazeného kondenzovaného mléka
  • vanilková esence

Zakysanou smetanu dejte cca na 20 minut do mrazáku. Do velké mísy přidejte smetanu na vaření, kondenzované mléko a vanilkovou esenci a vše šlehejte mixérem, dokud nezískáte krémovou pěnu. Poté nalijte do nějaké silikonové misky a dejte aspoň na 5 hodin do mrazáku. Tuto zmrzlinu můžete v mrazáku nechat i celý měsíc.

Poslední, čokoládová zmrzlina

  • 200 g tmavé čokolády
  • 2 vejce
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 250 ml tekuté smetany

Hořkou čokoládu si nasekejte a rozdělte na dvě stejné hromádky. Žloutky ušlehejte s polovičním množstvím moučkového cukru a kakaovým práškem, dokud nevznikne pěna. Část čokolády si rozpusťte ve vodní lázni a poté přidejte ke žloutkové směsi. Tekutou smetanu dobře ušlehejte a poté ji také přidejte. Krém poté dejte do mrazáku a nechte v něm přibližně 6 hodin. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*