Voňavý koláč se smetanou a pusinkami: Skvělý recept, který opravdu stojí za vyzkoušení! Chutná jako z luxusní cukrárny

Pokud vás čeká nějaká oslava a vy nevíte, co upéct za dezert, rozhodně vyzkoušejte tento jednoduchý a velmi voňavý koláč.

Nemusíte patřit k těm nejlepším pekařům nebo cukrářům, ale i tak si můžete připravit tento skvělý a jednoduchý koláč. Je totiž tak snadný, že ho zvládne úplně každý, i naprostý začátečník. A jestli vás teď někdy v budoucnu čeká nějaká oslava, není nic lepšího, než tento koláč vyzkoušet upéct. Opravdu to stojí za to, zamilujete se ho.

Co budete potřebovat

Těsto

  • 200 g másla
  • 300 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2 lžíce smetany

Krém

  • 100 g másla
  • 120 g cukru
  • 1 vejce
  • 300 ml mléka
  • 1 lžíce mouky
  • 1 citron

Pusinky

  • 2 bílky
  • 1 špetka soli
  • 3 lžíce cukru

Opravdu na tom nic není

Nejprve si připravte těsto. Smíchejte máslo s moukou, mělo by vám vzniknout drobivé těsto. Zapracujte do něj prášek do pečiva, poté přidejte smetanu a rukama vypracujte hladké a nelepivé těsto. Formu o objemu 28 cm si vymažte olejem a těsto do ní přendejte a zatlačte. Poté přikryjte pečicím papírem a navrch dejte nějaké závaží, například rýži, čočku a nebo fazole. To musíte udělat proto, aby těsto nenakynulo.

Dejte na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů. Mezitím si připravte krém. Dejte do hrnce mléko, přidejte cukr, vejce, mouku, nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z půlky citronu a dejte na oheň. Míchejte, dokud tento krém mírně nezhoustne a poté ji přendejte do mísy. Na pusinky si smíchejte bílky se špetkou soli. Průběžně míchejte, dokud nezískáte tuhý sníh a postupně zapracujte ještě cukr.

A máte skoro hotovo

Po upečení těsta z něj oddělejte pečicí papír a navrch nalijte připravený krém. Pusinky rozetřete na krém a plech vraťte do trouby na dalších 20 minut. Ozdobte nastrouhanou citronovou kůrou a před porcováním a podáváním nechte koláč 2–3 hodiny vychladnout. Je to opravdu moc dobrý dezert. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*