Zapečené kuřecí maso, které budete mít hotové za půl hodiny

Šťavnaté kuřecí maso v kombinaci s česnekem a sýrem je přímo neodolatelné. Tímto pokrmem můžete zcela hrdě pohostit vzácnou návštěvu. Radost jím ale uděláte i své rodině. A oběd nebo večeři budete mít hotovou do půl hodiny. Hladové žaludky tak nasytíte raz dva.

Jaké suroviny jsou zapotřebí?

K přípravě kuřecích bochánků si obstarejte:

  • 500 gramů mletého kuřecího masa
  • jednu cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 100 gramů tvrdého sýra (eidam, čedar, nebo ementál)

Dále potřebujete smetanu na vaření (asi 100 mililitrů, sůl, pepř a bylinky dle libosti. Pro větší šťavnatost lze do masa přidat i na malé kostičky libové slaniny.

Jak postupovat při přípravě pokrmu?

Začněte nejdříve cibulí. Tu si oloupejte, omyjte pod studenou vodou a pokrájejte na drobnější kousky. Vložte do mísy spolu s mletým kuřecím masem a propojte obě suroviny. Směs dochuťte solí, pepřem, bylinkami a znovu promíchejte. Z masové hmoty následně tvořte bochánky zhruba o velikosti dlaně a vkládejte do zapékací misky.

K masu pak přilijte na dno pekáčku i smetanu na vaření. Dejte do předehřáté trouby a pečte asi 25 minut při 180 stupních Celsia. Před koncem pečícího času připravte v malé misce omáčku z lisovaného česneku, strouhaného sýru a trošky smetany. Tuto směs pak navrstvěte na jednotlivé masové bochánky z kuřecího masa a nechte zezlátnout.

Servírování kuřecích bochánků

Hotové kuřecí bochánky jsou dokonalé jak s vařenými bramborami, tak například s čerstvým pečivem. Výborně se hodí i pečené brambory, hranolky, nebo krokety.

K masu můžete podávat rovněž jakékoliv druhy omáček a dipů. Ke kuřecímu masu je možné zvolit například i sýrovou omáčku. Abyste doplnili denní potřebnou dávku zeleniny, lze k pokrmu podávat čerstvý zeleninový salát, čalamádu, nakládané cibulky, okurky, nebo papriky. Je to je na vašich osobních preferencích a samozřejmě také chutích. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]