Zapečené papriky plněné kuřecím masem, rajčaty a majonézou

V případě, že právě hubnete, nebo si zkrátka jen hlídáte postavu, můžete si zkusit uvařit jídlo velmi snadné na přípravu a také zdravé. Zapečené papriky s kuřecím masem a rajčaty budou perfektní volbou na lehkou večeři. Zachutnají zcela určitě nejen vám, ale také celé vaší rodině.

Jaké suroviny budete potřebovat na zapečené papriky s kuřecím masem?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si následující ingredience:

  • 3 kuřecí stehna
  • 5 paprik
  • jarní cibulku
  • 1 rajče
  • mletý pepř a sůl
  • čerstvou bazalku dle chuti
  • 150 gramů tvrdého sýra (eidam, ementál nebo čedar)
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku

Jak postupovat při přípravě zapečených paprik s kuřecím masem?

Z kuřecích stehen nejprve odstraňte kůži a maso odřízněte od kosti. Následně ho nakrájejte na malé kousky a v misce jej ochuťte solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Dále k masu přidejte i najemno nakrájenou cibulku a prolisované stroužky česneku.

Do směsi vložte i na kousky nakrájené rajče a jemně pokrájenou jarní cibulku. Vše zakápněte majonézou a dobře promíchejte pomocí lžíce. V další fázi si připravte papriky k plnění. Omyjte je, přepulte a odstraňte důkladně semínka. Po celé ploše zeleninu osolte a půlky paprik naplňte kuřecí směsí s rajčaty a majonézou.

Jednotlivé porce vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte zapékat do trouby na 40 až 60 minut při 190 stupních Celsia. Posledních pět minut před dopečením papriky zastrouhejte tvrdým sýrem a pečte dozlatova.

Servírování zapečených paprik s kuřecím masem

Zapečené papriky s kuřecím masem a rajčaty podávejte s dipem z bílého jogurtu a česneku, nebo ze zakysané smetany. Přidat lze k porci i kousek celozrnného pečiva. Skvělé budou plněné papriky i jen tak samotné. Výborně se hodí jak na lehký oběd, večeři, tak jako předkrm při slavnostním setkání s rodinou a přáteli. Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]