Zdravá snídaně za pár minut: Uvařte si tento pudink a pochutnejte si

Trendy v životním stylu se neustále mění, ale jeden zůstává. Ten říká, že snídaně je základ dne. V současné době se především klade velký důraz na omezování rafinovaných cukrů v potravě. Znáte pudink, který neobsahuje ani gram nezdravého bílého cukru? Pokud ne, my vám nyní poskytneme tento skvělý recept. Je skutečně zdravý, protože mimo to, že neobsahuje bílý cukr, není v něm ani mouka, či máslo. Ideální sladká snídaně pro sportovce! Anebo jen pro ty, kteří by si rádi pochutnali na něčem sladkém a lehčím.

Potřebné ingredience na zdravý pudink

Budete potřebovat následující:

  • 400 gramů plnotučného tvarohu
  • 3 vejce
  • 60 gramů husté smetany, nebo plnotučného jogurtu
  • 80 gramů medu

Dalšími surovinami, které nesmíte opomenout jsou kukuřičný škrob (60 gramů), sůl (pouze špetka), vanilkový extrakt dle chuti a ovoce dle obliby (vhodné jsou třešně, višně, jahody, borůvky). Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Z tohoto množství zhotovíte pudinkový dort o rozměrech 11 x 24 centimetrů.

Postup přípravy

V míse si připravte hustý krém z plnotučného tvarohu, husté smetany či jogurtu, vajec, medu, kukuřičného škrobu, soli, vanilkového extraktu. Měli byste docílit hladkého kompaktního krému. Vyšlehat hmotu můžete ručně metličkou, nebo například mixérem. Mezitím si vymažte zapékací misku menších rozměrů máslem a směs do ní přelejte a vyrovnejte. Na povrch můžete poklást ovoce dle vašich preferencí, nejlepší jsou višně, nebo třešně. Když máte pudink připravený v zapékací nádobě, vložte jej do trouby asi na půl hodiny a pečte při 170 až 180 stupních Celsia. Až bude pudink upečený, bude mít mírně elastickou, či chcete-li polotuhou konzistenci.

Servírování zdravého pudinku

Pudink po půl hodině vyjměte z trouby a nechte ho v zapékací misce chvíli vychladnout. Poté vyklopte na tác, kdo bude chtít, může jej pocukrovat moučkovým cukrem. Krájejte na menší kousky asi pět centimetrů silné. Jestliže máte rádi sladké, či zrovna nedržíte dietu, ke kousku pudinku lze přidat při servírování i trochu marmelády, džemu, medu, zakysané smetany, nebo dokonce ušlehané obyčejné smetany.

Někdo má rád i porci čerstvého tvarohu navíc. Ať už holdujete zdravému životnímu stylu, nebo si dopřáváte vše na co máte chuť, tento pudink vás jisto jistě osloví! Je plný mléčných výrobků, které jsou prospěšné pro vysoký obsah proteinů. Mlsejte zdravě. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]