Zelný salát s koprem nemusí být jenom známou klasikou

Jistě jste o něm i slyšeli. Víte ale, že zelný salát s koprem lze připravit i netradičně? Podívejte se na tuto zajímavou formu přípravy. Stále platí, že je velmi jednoduchá. Až však jídlo ochutnáte, dáte nám za pravdu v tom, že se od známého klasického receptu liší. Už jenom v tom, že zde bude potřeba tepelná úprava.

Co budete potřebovat?

Aby se vám zelný salát s koprem povedl, neobejdete se bez celé řady správných ingrediencí. O jaké se jedná? Pro pořádek si je rozdělíme do dvou kategorií. První složky se týkají zelí jako takového. Potřeba bude:

  • 1 hlávka červeného zelí
  • 3 lžíce kmínu
  • 1 jablko

Druhé složky jsou spojeny s jeho dochucením a s ním, aby chutnalo přesně tak, jak chutnat má. Když se má vše podařit, připravte si:

  • 1 lžičku octu
  • 2 lžičky cukru
  • ½ dcl olivového oleje
  • 1 hrst kopru

A jdeme na to. Začínáme zelím a jablkem

Zelí je třeba nejprve nastrouhat na tenké plátky. Ty postupně přendejte do většího hrnce. Když v něm máte vše, můžete zasypat kmínem. Dále vezměte jablko, to oloupejte a potom ho strouhejte na hrubém struhadle. Potom ho také přidejte do hrnce. Pod ním zapalte plamen a lehce zelí ohřívejte. Voda není potřeba, jelikož samo pustí vodu. Přiklopte pokličkou a duste do doby než bude měkké.

Přidejte zbývající ingredience

Když je zelí měkké, můžete se pustit do druhého a vlastně už posledního kroku. V misce smíchejte ocet, cukr, olivové olej a také nasekaný ideálně čerstvý kopr. Následně touto směsí zalijte vaše zelí vše důkladně promíchejte. Následně ho nechte vystydnout a poté ho dejte na chvíli do lednici. A je hotovo.

Hodí se k čemukoliv

A k čemu se toto netradiční zelí s koprem hodí? Studené si ho můžete dát klidně jenom tak. Hodí se ale i jako zajímavá zeleninová obloha k řadě jídel. Opomenout nelze ani různé druhy pečených mas, ke kterým se také hodí více než dobře. Jak vidíte, možností využití je skutečně více než dost.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]