Žirafí bábovka po které se děti můžou utlouct a zbláznit radostí, každý chce přidat

Obyčejná bábovka? Ani náhodou, vyzkoušejte recept na speciální žirafí bábovku. Nemá dlouhý krk, ale má fantastický vzhled díky kontrastním barvám, ještě lépe chutná a nadto se připravuje velmi snadno! Navíc děti budou nadšené ze samotné přípravy i konzumace, ale pozadu nezůstanou ani dospělí, kteří si rádi řeknou o přídavek, protože je opravdu lahodná.

Ingredience

Co budete na přípravu speciální žirafí bábovky potřebovat?

Na těsto z vaječného bílku si připravte:

  • 5 vaječný bílků,
  • 100 g krystalického cukru,
  • 50 ml mléka,
  • 50 ml oleje,
  • 150 g mouky,
  • 10 g vanilkového cukru,
  • 8 g prášku do pečiva.

Na žloutkové těsto budete potřebovat:

  • 5 žloutků,
  • 100 g cukru,
  • 70 ml mléka,
  • 50 ml oleje,
  • 130 g mouky,
  • 10 g vanilkového cukru,
  • 8 g prášku do pečiva,
  • 2 lžíce kakaa.

Příprava

Vyklopte bílky do hluboké ideálně skleněné nebo kovové mísy a vyšlehejte tuhý sníh, do kterého přidejte cukr a pokračujte ve šlehání.

Míchejte pomocí mixéru dál, postupně přilijte mléko a olej za stálého mixování.

Poté přidejte mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a stále mixujte, dokud nevznikne velmi kompaktní a homogenní světlé těsto.

Připravte si druhou misku a rozšlehejte připravené žloutky, po našlehání žloutků přidejte cukr a míchejte opět dokud nezískáte pěkně nadýchané a vláčné těsto.

Přilijte jako v předchozím případě mléko, olej a dobře rozmixujte.

Přidejte prosátou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a stále mixujte, dokud nevznikne opět homogenní směs.

Připravte si klasickou formu na bábovku, vytřete jí máslem, můžete vysypat hrubou moukou nebo krupicí.

Nyní vylijte ½ žloutkového těsta a vrstvu zasypte kakaem. Poté polijte vrstvu polovinou světlého krému z bílků a opět vrstvu posypte kakaem. Pokračujte ve střídání vrstev, na kakaovou vrstvu žloutkovou směs, poté kakao a zase bílkovou směs.

Předehřejte troubu na 180 °C a dejte péct na 40-45 minut. Po vyndání z trouby nechte vychladnout a vyklopte z formy. Servírujte nakrájené na plátky spolu se lžící šlehačky nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]