Zkuste lahodné karbanátky s přísadou, která není příliš běžná

Karbanátky jsou obvykle brány jako obyčejné jídlo. My si ukážeme, že stačí jedna jediná ingredience a dokážete je povýšit na zcela novou úroveň. Vyzkoušejte pochoutku, která není o tolik náročnější, ale pokud jde o chuť, tak je úplně někde jinde.

Co budete potřebovat?

Aby se vám tyto karbanátky povedly, tak budete pochopitelně potřebovat správné suroviny. Základ je v podstatě běžný, ale také v nich je něco navíc. Podívejte se na vše, co budete potřebovat:

  • 2 kuřecí prsa
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 6 lžic strouhanky
  • 10 lžic oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Začínáme masem

Jako první si připravte maso. Jak vidíte, tyto karbanátky se nedělají z vepřového, ale z masa drůbežího. Na výběr máte dva postupy. Maso můžete buď klasicky umlít v mlýnku, nebo je tu ještě možnost druhá, kterou je nakrájení na velmi malé kousky.

Vše smíchejte

Když je maso nachystané, dejte ho do mísy a přidejte další ingredience. Tedy vejce, olej a také sůl a pepř. Vznikne hmota, která by měla být lehce lepivá a také by měla lehce držet i svůj tvar. Ta je zárukou, že vám budou držet i karbanátky.

Nyní ještě máslo

Přichází čas na tajnou přísadu, kterou je máslo. To nechte chvíli povolit a změknout a potom ho vmíchejte do vaší masové směsi. Není to sice postup, která by byl zcela běžný, ale až ho vyzkoušíte, tak si můžete být jisti tím, že karbanátky budete milovat.

Nachystejte karbanátky

Následující postup už jistě dobře znáte. Vezměte kousek masové směsi a přímo ve vaší dlani vytvořte karbanátky. Ty následně obalte ve strouhance. A takto pokračujte, dokud nespotřebujete veškerou masovou směs. Alternativně můžete použít i metodu trojobalu, kdy obalujete nejprve ve vajíčku a až potom ve strouhance.

Smažte na pánvi, nebo pečte v troubě

Správné karbanátky by se měly smažit na pánvi. A tak nezapomeňte rozpálit olej a dozlatova je smažte několik minut z obou stran.

Alternativním postupem je zdravější příprava v troubě. V takovém případě je dejte na pečicí papír na plech a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 stupňů Celsia. Při ní by mělo stačit pečení po dobu 20 – 30 minut.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]