3 recepty, které postupně snižují hladinu cukru v krvi. Lékaři nám o nich neřeknou, přestože fungují stejně účinně jako kupované léky

Cukrovka není žádná sranda a se zhoršujícím se životním stylem na ni poslední dobou trpí víc a víc lidí. Pokud patříte mezi ně, pak rozhodně vyzkoušejte tyto dva recepty. 

Cukrovka je nemoc skutečně záludná, zvláště, když se rozpozná na poslední chvíli. Pokud trpíte prvním typem diabetu, pak se raději držte inzulínu a toho, co vám poradí doktor. Jestliže ovšem máte diabetes druhého typu (způsobený obezitou, nedostatkem pohybu či nadměrnou psychickou zátěží), pak si můžete pomoci i s těmito dvěma recepty. Ty vám totiž hadinu cukru v krvi zaručeně sníží a tím vám do budoucna z dlouhodobého hlediska rozhodně pomohou.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

První recept:

  • Citron – 1 menší kus
  • Syrové vejce – 1 kus

Menší citron důkladně omyjte. Někomu stačí pod vodou, pro větší jistotu si ovšem nachystejte misku, naplňte ji vodou, přidejte lžičku jedlé sody a nechejte v ní citron odležet. Pak ho jen očistěte houbičkou a budete mít větší jistotu, že se na něm nenachází nic špatného. Vymačkejte z citronu šťávu a tu smíchejte s jedním syrovým vejcem. Obojí rozšlehejte a směs ihned poté vypijte, poté jednu hodinu nic nekonzumujte. Opakujte proceduru tři dny a poté si dejte na tři měsíce pauzu.

Druhý recept:

  • Celer – 300 g
  • Citron – 6 kusů
  • Voda  1 500 ml
Fotografie: Unsplash

Kořen celeru důkladně omyjte a nakrájejte ho na kousky. Do většího hrnce nalijte všechnu vodu a dejte do ní nakrájené kousky celeru. Přikryjte je pokličkou a dejte hrnec na sporák na střední teplotu. Jakmile začne voda vařit, tak plamen stáhněte na minimum a pomalu takto vařte celer po dobu dvou hodin. Mezitím očistěte všechny citrony a postupně z nich vymačkejte veškerou šťávu.

Po dvou hodinách vaření přilijte do hrnce citronovou šťávu a vařte směs ještě deset minut. Následně sporák vypněte, hrnec z něj sundejte a nechejte ho zakrytý pokličkou, dokud směs nevychladne. Následně nálev přeceďte a výslednou tekutinu přelijte do skleněné nádoby. Sklenici pevně uzavřete a uchovávejte nápoj v lednici.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*