Když jednou zkusíte namočit palačinky do horkého mléka, uvidíte, že už to nebudete chtít dělat jinak. Jsou opravdu moc dobré.
Palačinky miluje úplně každý, bez ohledu na pohlaví a věk. Navíc jsou docela jednoduché na přípravu, nemusíte být šéfkuchař, protože je zvládne i začátečník. Na internetu můžete najít velké množství receptů, které vám umožní připravit vynikající palačinky, aniž byste se jakkoliv namáhali. Také existují různé vychytávky, díky kterým jsou palačinky velmi chutné. A jeden z nich si teď můžete vyzkoušet.
Co budete potřebovat
- 3 vejce
- sůl
- 60 g cukru
- 400 ml mléka
- 250 g mouky
- rostlinný olej
- 100 g másla
Příprava je velmi jednoduchá
Vejce si rozklepněte do misky a přidejte k nim trochu soli a 60 g cukru. Důkladně to prošlehejte metličkou. Nyní do směsi přilijte 200 ml studeného mléka. Opět vše důkladně promíchejte a poté přidejte 250 g mouky. Po mouce následuje 200 ml vody a pokračujte ve šlehání. Poté už jen 3 lžíce oleje a máte hotové těsto.
Nechte ho přibližně 20 minut odpočívat a poté můžete začít smažit palačinky. Pánev důkladně namažte olejem a palačinky smažte dozlatova z obou stran. Měly by být velmi nadýchané. Z tohoto množství jich budete mít opravdu hodně. Jakmile budete mít palačinky hotové, nalijte do hrnce 200 ml mléka se 40 g másla a dejte vařit.
Teď přichází ten trik
Každou hotovou palačinku namočte do horkého mléka. Na druhý hořák si dejte pánev a na ní nechte rozpustit zbytek másla. Každou palačinku namočenou v mléce totiž budete znova smažit. Zbylým mlékem můžete všechny palačinky poté přelít. Hotové palačinky poskládejte tak, jak jste zvyklí a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť.
Napište komentář