Palačinky podle tohoto receptu budou opravdu jemné a nadýchané. Po prvním ochutnání si je naprosto zamilujete.
Pokud chcete na snídani udělat něco rychlého a jednoduchého, většinou se rozhodnete pro palačinky. Nejen, že na nich vůbec nic není, ale také jsou hotové během několika minut a chutnají úplně všem. A když jednou vyzkoušíte udělat tento recept, už nikdy nebudete chtít dělat jiný. Toto je recept na lahodné palačinky z kefíru, které možná někteří z vás znají z dětství.
Co budete potřebovat
Na palačinky jsou většinou potřeba určité ingredience, jako jsou třeba vejce nebo mléko. Na tento recept je to trošku jiné, mléko ani vejce rozhodně potřebovat nebudete. No, vyzkoušejte ho sami.
- 0,5 l kefíru
- špetka sody
- špetka soli
- 2 polévkové lžíce cukru
- 250 g mouky
Příprava palačinek
Nejprve si do misky nalijte 0,5 l kefíru a přidejte do něj sodu. Pořádně promíchejte. Jelikož jde o kyselé prostředí, soda ho dokonale uhasí. Kefír by měl mít pokojovou teplotu. Dále přidejte špetku soli, 2 polévkové lžíce cukru a znovu promíchejte. Do těsta po částech nasypte mouku, ale nemíchejte dlouho, jen ji spojte s tekutými přísadami. A těsto máte hotové.
To, jaké palačinky budou, závisí na hustotě těsta, na půl litru kefíru je potřeba 250 – 260 g mouky. Ještě jedna věc stojí za pozornost, důležité je množství cukru. Nepřidávejte více než 2 polévkové lžíce. Do pánve nalijte dostatečné množství oleje, dobře jej rozpalte a můžete kontrolovat dřevěnou špejlí, jestli už je zahřátý. Palačinky smažte na středním plamenu z obou stran dozlatova. Potírejte marmeládou. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář