Měkké a nadýchané Croissanty z kefírového těsta. Plněné skořicovým cukrem a tabulkou čokolády

Chuti sladkých a nadýchaných croissantů lze jen těžko odolat. To platí obzvláště v případě, pokud si je upečete sami doma.

Sladké croissanty patří mezi jedny z nejoblíbenějších snídaní a zákusků, které si oblíbil téměř celý svět. Můžete je zakoupit čokoládové, ovocné nebo však také sladké. Obecně je však známo, že každé pečivo chutná mnohem lépe, pokud si jej připravíte sami doma. Proto se nyní můžete seznámit s originálním receptem na sladké croissanty, které si zamiluje naprosto celá vaše rodina. Vrhněte se do toho!

Sladké croissanty z kefírového těsta

Pokud jde o přípravu sladkých a nadýchaných croissantů, tak se nemusíte vůbec ničeho obávat. Recept je totiž velmi snadný a poměrně rychlý, takže s ním nebude mít problém ani žádný začínající kuchař či kuchařka. Kromě toho si jej také můžete připravit podle vašich preferencí, zejména co se týče náplně. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do snadné přípravy, budete potřebovat následující ingredience:

  • 330 gramů mouky
  • 150 gramů kefíru (nebo jogurtu, smetany)
  • 50-100 gramů cukru
  • 70 mililitrů změklého másla
  • 1 vejce
  • Několik kapek oleje
  • Špetka soli
  • 1 polévková lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • Čokoláda, marmeláda, sušené ovoce apod. (pro náplň)

Postup pro přípravu:

  • Nejprve nasypte do větší mísy cukr a sůl, obě ingredience promíchejte, a poté k nim přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru, vejce, kefír a olej. Vše opět důkladně promíchejte, abyste získali jednolitou směs.
  • Jakmile bude těsto připravené, přimíchejte do něj prášek do pečiva, a postupně přidávejte prosátou mouku. Za stálého míchání hněťte těsto rukama.

  • Těsto nyní rozdělte na 4 stejné díly a z každého z nich vypracujte kuličky. První těsto rozválejte do kulatého tvaru o tloušťce 2-3 mm, nakrájejte na trojúhelníky a na ně přidejte náplň – tou může být marmeláda, kondenzované mléko, čokoládový krém nebo sušené ovoce. V tomto případě byl použit cukr smíchaný se skořicí a čokoládové lupínky.

  • Jakmile budou mít všechny trojúhelníčky náplň, jeden po druhém srolujte do klasického tvaru croissantu. Takto pokračujte s každým dalším zpracovaným dílem těsta.

  • Poté, co veškeré těsto zpracujete, přeneste croissanty na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do trouby předehřáté na 180 stupňů asi na 15-20 minut. Podávat je můžete ihned jak vychladnou.
  • Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*