Snad každý miluje zmrzlinu a je jedno, jestli je čokoládová, vanilková a nebo ovocná. A v létě je to věc, bez které se zkrátka neobejdete.
V horkém období je zmrzlina tím nejoblíbenějším dezertem. A pokud vás už omrzelo neustále kupovat zmrzlinu v obchodech, možná vás potěší, že existuje velké množství receptů na skvělou domácí zmrzlinu. Vyzkoušejte jeden z těchto receptů a uvidíte, že vaše děti už nebudou chtít jíst žádnou kupovanou zmrzlinu.
Co budete potřebovat
- 230 g cukru
- 6 žloutků
- 550 ml tučného mléka
- 200 ml šlehačky
- 1 vanilkový lusk
Nejprve odstraňte semínka z vanilkového lusku. Žloutky velmi dobře promíchejte s cukrem. Přidejte mléko, šlehačku a vanilkové lusky. Za stálého míchání dejte na sporák. Když dosáhne bodu varu, vypněte sporák a nechte směs vychladnout. Zmrzlinu dejte do větší mísy a dejte alespoň na 3-4 hodiny do mrazáku. Je to velmi jednoduché.
Druhá zmrzlina
- sklenici zakysané smetany s 20% tuku
- 200 g cukru
- 200 g jahod
Nejprve si zakysanou smetanu smíchejte s cukrem a přidejte najemno nakrájené jahody. Získanou směs dejte na několik hodin do mrazáku. Můžete podávat také s čerstvými jahodami.
Nejsladší zmrzlina
- 600 ml zakysané smetany na vaření
- 400 ml slazeného kondenzovaného mléka
- vanilková esence
Zakysanou smetanu dejte cca na 20 minut do mrazáku. Do velké mísy přidejte smetanu na vaření, kondenzované mléko a vanilkovou esenci a vše šlehejte mixérem, dokud nezískáte krémovou pěnu. Poté nalijte do nějaké silikonové misky a dejte aspoň na 5 hodin do mrazáku. Tuto zmrzlinu můžete v mrazáku nechat i celý měsíc.
Poslední, čokoládová zmrzlina
- 200 g tmavé čokolády
- 2 vejce
- 4 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
- 250 ml tekuté smetany
Hořkou čokoládu si nasekejte a rozdělte na dvě stejné hromádky. Žloutky ušlehejte s polovičním množstvím moučkového cukru a kakaovým práškem, dokud nevznikne pěna. Část čokolády si rozpusťte ve vodní lázni a poté přidejte ke žloutkové směsi. Tekutou smetanu dobře ušlehejte a poté ji také přidejte. Krém poté dejte do mrazáku a nechte v něm přibližně 6 hodin. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář