Recept, jak mít šťavnaté kuře díky naprosto banální věci

Vyzkoušejte tento zábavný způsob marinování kuřete. Díky obyčejným párátkům získáme šťavnaté a křehké maso, které se jen rozplývá v ústech.

Kuřecí maso je jedno z nejoblíbenějších druhů mas vůbec. Je lehké, jemné a navíc má málo kalorické. Také z toho důvodu je oblíbené především u žen. Pokud ho navíc správně naložíte do té pravé marinády, nezadá si jeho chuť ani s pořádným hovězím steakem. Podívejte se, jak z obyčejných kuřecích stehen vykouzlit neodolatelně šťavnatý pokrm, který si zamiluje celá vaše rodina i návštěvy.

Co budete potřebovat

  • 4 kuřecí stehýnka;
  • zakysaná smetana – 200 g;
  • paprika – 1 lžička;
  • koriandr – 1 lžička;
  • sůl – 1 lžička;
  • kurkuma – ½ lžičky;
  • rostlinný olej – 1 polévková lžíce;
  • citronová šťáva – 1 polévková lžíce;
  • 2 stroužky česneku;
  • 2-3 brambory.

Postup přípravy pokrmu

Začněte tím, že si připravíte marinádu, do které budete kuře nakládat. Vezmeme malou misku, do které dejte zakysanou smetanu s maximálním obsahem tuku a přidejte koření 1 lžičku papriky, 1 lžičku koriandru, ½ lžičky kurkumy. 2 stroužky česneku natřete na struhadle nebo prolisujte a přidejte do mísy ke zbytku ingrediencí.

Marinádu trochu osolte ( postačí 1 lžička) a z citronu vymačkejte 1 polévkovou lžíci šťávy. Nakonec přidejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje a všechny ingredience důkladně promíchejte.

Poté si vezměte omytá a osušená kuřecí stehna. Dávejte pozor, aby v kůži nezůstaly zbytky peří. Vložte je to zapékací mísy, kterou používáte k pečení. Poté vezměte obyčejná dřevěná párátka, budete potřebovat asi 50-60 kusů a všechny je do stehen rovnoměrně zapíchejte tak, aby se marináda dostala do všech částí masa. Párátko by mělo být v mase zapíchnuto zhruba do poloviny své délky.

Nyní kuřecí stehna přelijte marinádou a pomocí lžíce rovnoměrně rozetřete po celém povrchu. Kuře uložte marinovat do lednice zhruba na 2 hodiny. Poté na ozdobu nakrájejte 2 brambory na klínky, trochu je osolte a naaranžujte do zapékací misky kolem kuřecích stehen. Dejte kuře do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia na dobu asi 50-60 minut, v závislosti na výkonu vašeho spotřebiče. Po upečení bude kuře chutné a šťavnaté. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*