Maminčin recept na kompletní a velmi sytou večeři. Pochutná si každý strávník

Vydatná večeře, ale i oběd, který zachutná velkému i malému strávníkovi. Jedná se o rychlý a jednoduchý recept, který zvládnou i úplní začátečníci.

Recept spočívá v dokonalé a harmonické chuti kuřete a brambor. Tato kombinace je neutuchající klasikou, kterou když ochutíte správně, zamilují si ji všichni. Zkuste tradiční jídlo připravit trochu netradičním způsobem a pochutnejte si na něm celá rodina. Jídlo je také vhodné jako pohoštění či oběd pro návštěvu, ve všední, ale i sváteční den. 

Připravte si následující ingredience

  • 9 kusů kuřecích stehen nebo čtvrtek
  • sůl
  • pepř
  • mletá červená paprika
  • grilovací koření nebo jiné podle chuti
  • 4 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 5 brambor
  • čtvrt pekingského zelí
  • okurka, rajčata, avokádo, cibule, bazalka
  • olivový olej 
  • hořčice 
Fotografie: Freepik

Postup přípravy pečeného kuřete

Nejdříve něco málo o kuřecím mase. Jistě všichni víme, že nejlépe stravitelné a nejvíce zdraví přínosné je kuřecí maso. Ale věděli jste, že je velmi těžké v obchodě najít kvalitní kuřecí? Pokud nemáte možnost sehnat kuře od místního farmáře, raději si kupte vepřové. Nekvalitní kuřecí nejen, že nevoní, ale také nechutná dobře.

Fotografie: Pixabay

Nyní vezměte kuřecí kousky, opláchněte je, zbavte přebytečné kůže a osušte. Maso odložte stranou a nachystejte si suroviny na omáčku a hlubší misku. Smíchejte sůl, pepř a koření, dobré je například grilovací nebo i kari. Skvěle chutná i koření na americké brambory. Dále přidejte olej a sójovou omáčku. Nyní připravenou marinádou zalijte kuřecí kousky.

Závěrečná příprava večeře

Zalité maso odložte na třicet minut nebo jednu hodinu do lednice, bude tak křehčí a chutnější. Pokud kousky naložíte den předem, uděláte vůbec nejlépe. Přichystejte si brambory. Jestliže je sezona nových brambor, pouze je žínkou umyjte a neloupejte je. Pokud je tomu naopak, oloupejte je a nakrájejte na tenké plátky. 

Fotografie: Freepik

Osolte je, opepřete, okořeňte a zákapněte olivovým olejem. Na plech vyložený pečícím papírem rozmístěte plátky brambor a položte na ně maso. Troubu předehřejte na 180 °C a pečte po dobu 40 minut. Mezi tím, než se maso a brambory upečou, nakrájejte veškerou zeleninu, osolte ji, opepřete, zákapněte olivovým olejem, přidejte hořčici a klidně i majonézu. Dobrou chuť.      

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]