Zapomenutý recept 50. let z kantýny, takto vařily naše babičky: 1 šálek rýže, 1 šálek masa a 1 šálek strouhanky

Vyzkoušejte tento skvělý recept, který vás svojí chutí dost možná vrátí do minulosti. Určitě ho totiž vařily i vaše babičky.

Kdybyste se vašich babiček zeptali, jaké jídlo vařily v minulosti nejčastěji, nejspíš by vám řekly, že právě tento pokrm. Díky tomuto receptu získáte lahodné a šťavnaté maso i s přílohou. Stačí, když budete postupovat podle tohoto receptu a získáte vydatnou večeři bez potíží a problémů. Recept byl dříve dost využíván, protože je rychlý a především ekonomický.

Co budete potřebovat

  • Strouhanka – 2 šálky
  • Voda – 1 šálek
  • Mleté maso – 500 gramů
  • Cibule – 1 kus
  • Česnek – 3 stroužky
  • Sůl
  • Mletý černý pepř
  • Vejce – 1 kus
  • Rostlinný olej
  • Máslo – 20 gramů
  • Rýže – 1 šálek

Je to velmi jednoduchý recept

Ještě před tím, než se pustíte do vaření, rýži několikrát důkladně propláchněte. Dále si smíchejte 100 g strouhanky s vodou. Nechte 5 – 10 minut nabobtnat. Česnek a cibuli rozemelte co nejjemněji, můžete k tomu použít mixér. Přidejte tuto směs k mletému masu. Maso s cibulí a česnekem si osolte a promíchejte vidličkou nebo stěrkou.

Nabobtnalou strouhanku si rozprostřete na mleté ​​maso, rozbijte vejce a zasypte mletým černým pepřem. Masovou hmotu nejprve promíchejte vidličkou, poté můžete míchat rukama. Poté si z mletého masa vytvořte placičky. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Placičky smažte na středním plamenu, 2 minuty z každé strany.

A je skoro hotovo

Poté na čistou pánev nasypte rýži a smažte 3 minuty. Rýži zalijte vroucí vodou a vařte ji pod pokličkou na mírném ohni 5 minut. Přidejte k rýži masové placičky a duste pod pokličkou ještě dalších 10 minut. A to je vlastně všechno. Toto je velmi vydatná večeře, která je hotová během chvilky. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*