Exkluzivní omeleta zapečená se sýrem a zeleninou je asi ta nejlepší snídaně vůbec

Není nic lepšího, než začít den s nějakou pořádnou a chutnou snídaní, která vám dodá energii a ještě si na ní jako bonus pochutnáte. To všechno splňujte tato lahodná omeleta. 

Tak schválně, co je základem dne? Ano, řeč je samozřejmě o snídani. Ta by měla být pořádná a měla by obsahovat mnoho živin, jelikož je na ní postaven prakticky celý den. Výhoda této omelety je ta, že obsahuje vše, co by pořádná snídaně obsahovat měla. Ať už se bavíme o bílkovinách ve vejcích či vláknině v zelenině.

Ingredience potřebné k přípravě omelety:

  • Tvrdý sýr – 150 g
  • Vejce – 3 kusy
  • Vaječný bílek – 2 kusy
  • Chléb – 1 krajíc
  • Červená cibule – 1 kus
  • Sůl – dle chuti
  • Rajčata – dle chuti
  • Sušené bylinky – dle chuti
  • Plnotučné mléko – půl šálku

Z krajíce chleba odřízněte jeho kůrku a nechejte si ji na později. Vnitřek krajíce chleba zalijte mlékem a nechejte odmočit. Sýr nastrouhejte na struhadle nahrubo. Do mísy rozklepněte dva žloutky a jedno celé vejce. Přidejte do ní nastrouhaný sýr a důkladně promíchejte. Poté přidejte i namočený chléb s mlékem.

Bílky vyšlehejte do sněhu a přimíchejte je do směsi ze žloutků. Kůrku z chleba dejte do pánve s rozpáleným olejem a do jeho středu dejte trochu vaječné směsi. Opečte ho z obou stran čímž jste vytvořili vaječný toust a nemusíte plýtvat kůrou. Cibuli nakrájejte na kolečka a osmažte ji na rozpáleném oleji.

Přidejte na kolečka nakrájené rajče, vše osolte a nalijte na vrch zbytek vaječné směsi. Smažte omeletu pod pokličkou, dokud nebude hotová. Poté ji vyklepněte na talíř vzhůru nohama tak, aby rajčata a cibule byly nahoře. Poté můžete podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*