Máte doma 2 mandarinky? Tak si uložte do záložek recept na tuto báječnou buchtu

Vezměte mouku, cukr, vajíčka a dvě mandarinky a upečte si zářivě barevný a lahodný dortík. Je úplně jednoduchý a velmi rychlý, určitě vám ale bude moc chutnat.

Mandarinkový dortík je trochu podobný klasické bublanině. Je vláčný a jemně nadýchaný, velmi snadný a rychle hotový. Stačí vám na něj jen pár přísad, které máte neustále v kuchyni a pouze dvě mandarinky. Pokud vám tedy zbývají doma, tak neváhejte a dejte se do přípravy těsta.

Budete k tomu potřebovat:

  1. Středně velké mandarinky – 2 ks
  2. vaječné žloutky – 3 ks
  3. hladká mouka – 180 g
  4. vanilkový cukr – půl sáčku
  5. čerstvé mléko – 125 ml
  6. cukr – 100 g + na posypání
  7. máslo – 50 g
  8. sůl – 1/3 lžičky
  9. prášek do pečiva – 1,5 lžičky
  10. moučkový cukr – na posypání

Návod na přípravu

V misce vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem, mlékem, polovinou másla, solí a vanilkovým cukrem do jemné krémovité konzistence. Ke směsi prosejte přes jemné sítko hladkou mouku spolu s práškem do pečiva a důkladně promíchejte. Výsledné polotekuté těsto nalijte do kulaté formy vyložené pečicím papírem a rovnoměrně jej rozetřete po celém jejím dně.

Oloupejte mandarinky tak, aby na nich zůstalo co nejméně bílých částí a rozdělte je na jednotlivé měsíčky. Ty pak vyskládejte rovnoměrně po celé ploše těsta. Zbylých 25 gramů másla rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nalijte jej rovnoměrně na celý povrch koláče přes vyrovnané mandarinky a nakonec celý povrch dortu posypejte asi dvěma polévkovými lžícemi cukru.

Formu s koláčem vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte jej okolo 30 až 35 minut, v závislosti na specifických vlastnostech vaší trouby. Zda je těsto dostatečně propečené, zkontrolujte zapíchnutou špejlí. Hotový koláč po dopečení vyndejte z trouby a ihned ho posypejte moučkovým cukrem. Poté, co vychladne, jej opatrně vyklopte z formy a podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*